Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS posjetio u Stockholmu MDD „Merhamet“ Švedske i građanima Bosne i Hercegovine održao političku tribinu
SALKIĆ PORUČIO DIJASPORI U ŠVEDSKOJ: UKOLIKO MI ODUSTANEMO ONDA SE NEMA KO BORITI ZA BOSNU I HERCEGOVINU
Autor: B.net
Objavljeno: 17. April 2017. 16:04:45


Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS posjetio je u ponedjeljak 17. aprila 2017. godine Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ Švedske, gdje je sa predsjednikom Fehimom Halilovićem, razgovarao o unaprijeđenju pomoći koju ovo društvo pruža u Bosni i Hercegovini. Za dvije decenije postojanja MDD „Merhamet“ osigurao je oko 5.000 stipendija učenicima i studentima u našoj zemlji u vrijednosti od oko tri miliona maraka, te proveo brojne humanitarne akcije. Samo u prošloj godini MDD „Merhamet“ Švedske plasirao je u našu zemlju 4.000 paketa humanitarne pomoći, te izvršio nabavku 1.800 kurbana.

Potpredsjednik Ramiz Salkić iskazao je visoku zahvalnost za podršku koju ova organizacija pruža građanima Bosne i Hercegovine, prije svega održivom povratku u bh. entitet RS. On se susreo i sa građanima Bosne i Hercegovine, koji žive u Stockholmu, sa kojima je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji i putu Bosne i Hercegovine ka euro-atlantskim integracijama. Na tome putu posebnu važnost domovini mogu pružiti upravo građani Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori:

- Neophodna su nam iskustva i znanja naših građana koji žive u zemljama članicama Evropske unije. Naša dijaspora je danas jaka i mi imamo odškolovane hiljade stručnjaka koji bi mogli pomoći svojoj zemlji. Ovim putem ih pozivam da se uključe, da budu sudionici svih dešavanja. Čak i onda kada naiđu na teškoće neka ne odustaju. I mi smo suočeni svakodnevno sa poteškoćama i nemamo pravo da odustanemo. Znamo da nam je cilj domovina Bosna i Hercegovina. Za nju su mnogi dali svoje živote. Možemo i mi živi dati više svoje snage, volje, vremena... Ukoliko mi odustanemo onda se nema ko boriti za Bosnu i Hercegovinu. Zato je važno da se dijaspora uključuje i u političke, i u privredne, i u kulturne tokove... Mi smo jedno biće i vrijeme je da to biće djeluje jedinstveno, - kazao je nakon susreta sa građanima Bosne i Hercegovine u Stockholmu potpredsjednik Ramiz Salkić.

Službena posjeta Švedskoj, u okviru koje su upriličeni susreti sa građanima Bosne i Hercegovine u Malmeu, Geteborgu, Orebru, Stockholmu itd, završava se u utorak 18. aprila 2017.Ostali prilozi:
» MUFTIJA SANDŽAČKI POSJETIO DŽEMAT U TASLIDŽI
BAACBH - Bošnjačko-američko Savjetodavno vijeće | 17. December 2017 14:09
» SEVDALINKO U SRCU TE NOSIM
Eset Muračević | 16. December 2017 14:53
» U BRČKOM SVIJETAO PRIMJER JEDNOG PRIVATNIKA
B.net | 16. December 2017 13:43
» "ČOVJEK ŽIVI, DOK GA PO DOBRU POMINJEMO"
B.net | 15. December 2017 14:38
» JERUSALEM - OKOSNICA PALESTINSKOG PITANJA
AA | 14. December 2017 15:48
Ostali prilozi istog autora: