Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Vijesti

Saopćenje Stranka za Bosnu i Hercegovinu
DRŽAVNA IMOVINA U FUNKCIJI RAZVOJA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 19. April 2017. 16:04:13


U iščekivanju najavljenog zasjedanja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kada će se na dnevnom redu ponovno naći osporavani set Zakona o akcizama, Stranka za Bosnu i Hercegovinu rezolutno se protivi istom kao i najavljenim mjerama i nametima kojima se dodatno opterećuju bh građani i njena privreda.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra, da je uvođenje ovog Zakona i njegovo eventualno usvajanje u Parlamentarnoj skupštini BiH, jeftin politički potez ali i skup ustupak međunarodnoj zajednici pod izgovorom navodne izgradnje infrastrukturalnih objekata.

Činjenica je da postoji mnogo drugih, manje bolnih i opterećujućih načina i izvora iz kojih bi se obezbijedila potrebna i neophodna sredstva za izgradnju i jačanje države i njene infrastrukture.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu tako podsjeća da je još 2014. godine kreirala i u parlamentarnu proceduru uputila Zakon koji predviđa da se državna imovina kojom BiH raspolaže koristi u svrhu osiguranja odnosno kolaterale za obezbjeđivanje finansijskih sredstava za izgradnju BiH i njene privrede.

Stranka za BiH napominje, da za istu svrhu Bosni i Hercegovini na raspolaganju stoje i sredstva iz sukcesije kao i sredstva iz pasivnog podbilansa, koja budući da broje nekoliko milijardi raspoloživog novca jesu više nego dovoljna za očekivani razvoj BiH.

Umjesto da koristi ono što već ima na raspolaganju, aktuelna vladajuća većina rukovođena unutarnjim slabostima i političkim previranjima pribjegla je novom zaduženju i opterećenju bh privrede čije će se posljedice direktno odraziti na bh građane, te proizvesti niz lančanih poskupljenja.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtjeva od predstavnika aktuelne vlasti da odustanu od planiranih nameta bh građanima i privredi, te umjesto toga posvete se realizaciji predloženih rješenja koje je Stranka za Bosnu i Hercegovinu svojevremeno ponudila, a kojom bi se napredak Bosne i Hercegovine ostvario na mnogo kvalitetniji i bezbolniji način, piše u saopćenju Stranke za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» 25 GODINA OD POČETKA GENOCIDA U PRIJEDORU
B.net | 29. April 2017 04:47
» VLADIMIR VUKČEVIĆ: U SREBRENICI JE BIO GENOCID I TAČKA
slobodna-bosna.ba | 27. April 2017 19:59
» USRED BUDIMPEŠTE ZVJERINJAK U OBLIKU DŽAMIJE
Muhamed Hodžić | 27. April 2017 14:11
Ostali prilozi istog autora:
» U TRAGANJU ZA SLOBODOM
19. April 2017 16:31