Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

Upitno održavnje najveće žurke na Balkanu
HOĆE LI, VJENČANI KUM RATNOG ZLOČINCA ARKANA I CECE, ACA LUKAS ZAPJEVATI U SARAJEVU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 30. April 2017. 16:04:40


Kako saznajemo, zbog problema protupožarnog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo je sve javne skupove u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch“ - Zetra. Naime, njihovi inspektori su još u decembru prošle godine uočili određene probleme i naložili da se oni otklone. No, to ni do danas nije učinjeno te je uslijedila ova mjera.

- Nismo naložili zatvaranje dvorane, ali smo donijeli Rješenje da se zabrani održavanje manifestacija koje podrazumijevaju veći broj ljudi, jer bi, u slučaju požara nastao haos, rekao je Vedran Mulabdić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Saajevo koji je probleme protupožarnog sistema razmotrio na zjedničkom sastanku sa svjim kolegom ministrom privrede Muharemom Šabićem, Inspektorom za zaštitu od pžara MUP-a Kantona Sarajevo i direktrom ZOI-ja 84 Midhatom Hubijerm. Unutar Zetre i dalje će raditi kuglana, teretana, održavat će se treninzi jer se problemi na protupožarnom sistemu odnose samo na dvoranu.

Obzirom da su u ovoj dvorani već zakazane dvije velike manifestacije: Koncert Ace Lukasa i Folk House banda „Naveća žurka na Balkanu“- 6.maja na kojem, uz Acu Lukasa, trebaju nastupiti Snežana Đurišić, Jelena Karleuša, Marija Šerifović, Šerif Konjević i Amar Jašarspahić Gile; te Centralna predramazanska manifestacja Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini „Moj ummete“ - 25.maja, postavlja se pitanje hoće li one biti održane.

Međutim, do zaključenja ovog iz dvorane Zetra nije bilo komentara. Organizatori koncerta Ace Lukasa su "Sky music", "Music edition" i "Impir Komerc", dok je ispred organizatora Haris Dedić je rekao da će javnost o svemu obavijestiti blagovremeno.

Producent Faruk Drina na svom Facbook proflu je napisao:
- "Meni Aca Lukas, Tomson, Žika, Pera, Laza... u Sarajevu uopće ne smetaju, ko voli nek' izvoli. Sad kada u Zetri treba pjevati Aca Lukas, kum Svetlane Cece i Željka Arkana Ražnatovića, svi šute", napisao je Drina, aludirajući na šutnju onih koji su dizali halubuku zbog toga što je u Sarajevu treba pjevati srbijanski pjevači Miroslav Ilić, ali najavljeni koncerti je otkazan zbog protesta javnosti da je pjevao pjesmu o ratnom zločincu Draži Mihajloviću.

Da li šute ili ne teško je znati.
No, da li su problemi na protupožarnom sistemu istinski ili se radi o nekoj prečici u kojoj se, bez značajnije halabuke, u vrijeme manifestacija vezanih za oblježavanje 25. godišnjice dana „D“ za odbranu Sarajeva i BiH, odnosno „Slučaja Dobrovoljačka“, pokušava onemogući održavanje koncerta Ace Lukasa ostaje da se vidi.Ostali prilozi:
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
Eset Muračević | 23. February 2018 14:09
» MUZIKA JE NEVIDLJIVI LIJEK ZA DUŠU
AA | 20. January 2018 13:55
» MOSTAR U IZVEDBI FERKI SHALA
Fatmir S. Bači | 09. November 2017 13:52
» SARAJEVO MI SLUŽI KAO SKROVIŠTE
AA | 28. October 2017 12:47
Ostali prilozi istog autora:
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50
» NE SMIJEMO GLAVE SAGINJATI
29. December 2017 23:16
» PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE ČITAOCE
23. December 2017 16:01
» SEVDALINKO U SRCU TE NOSIM
16. December 2017 14:53
» NAŠ ZADATAK JE DA BRANIMO BOSNU
08. December 2017 18:27
» VEČER KUR'ANA
06. December 2017 19:45