Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Društvo novinara Bosne i Hercegovine proglasilo najbolje novinare
PRIMITI NAGRADU OD SVOJIH KOLEGA VELIKA JE ČAST
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 07. May 2017. 14:05:38Enver Šadinlija

Amir Zukić

Na tradicionalnoj manifestaciji Društva novinara Bosne i Hercegovine, održanoj 5. maja ove godine u Zenici, u pet kategorija: Pisani mediji, TV novinarstvo, Radijsko novnarstvo, Životno djelo i Nagrada za novinara 2016. godine proglašeni su najbolji novinari. U kategoriji printanog novinarstva, ova prestižna nagrada dodijeljena je redakciji dnevnog lista “Oslobođenje”. U oblasti radijskog novinarstva, nagradu je dobio dugogodišnji medijski radnik, urednik u programu Radija Federacije BiH Enver Šadinlija, a urednik emisije „Pressing“ na N1 televiziji, Amir Zukić, proglašen je TV novinarom godine. „Nagrada za životno djelo“ dodijeljena je Atahu Mahiću, novinarskom veteranu iz Brčkog, a nagradu za novinara 2016. godine za itsraživačko novinarstvo dobili su saradnici Centra za istraživačko novinarstvo – CIN, Jasna Fehatović i Azhar Kalamujić.

-U karijeri dugoj decenijama, bavio sam se i drugim poslovima osim novinarstva, dobijao nagrade za svoj rad u radio i tv programima i mimo toga, ali ova mi je posebno draga, jer je nagrada koju dodijeljuje udruženje moje struke, rekao je Enver Šadinlija, čije su radio i tv emisije “Selo veselo”, “Radioplov”, ”Đerdan”, “Folk show”, do najnovijeg serijala “Studio F” slušale, gledale i voljele generacije poklonika dobre muzike i vedrog raspoloženja. Pimiti nagradu od svojih kolega velika je čast. Mislim da je ovo prvi put da ovakva esnafska nagrada bude dodijeljena nekom od novinara koji nisu iz sfere politike ili čisto informativne oblasti, nego se bave jednom posebnom vrstom medijsklog djelovanja – uređivanjem, voditeljskim, pa i zabavljačkim sposobnostima.

-Iako je ovo prznanje vezano za emsiju „Presing“ ne smatram ga ličnim priznanjem već nagradom za cijelu TV kuću i tim koji je stajo iza mene, rekao je Amir Zukić. Posebno mi je drago da ovo priznanje dolazi od novnara, od ljudi koji znaju sve tajne, sve detalje ovog posla.Ostali prilozi:
» DOBRA KNJIGA, POPUT VODE, NAĐE SVOJ PUT
Suada Suljić Sokolović | 18. November 2017 13:29
» ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA RIJASETA
MINA | 17. November 2017 20:55
» U TOKU KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU "PLANJAXOVO PERO"
Eset Muračević | 17. November 2017 15:37
Ostali prilozi istog autora:
» VOGOŠĆA: MLADI SDA DARIVALI KRV
07. October 2017 12:39
» KAD VLAST NEĆE HOĆE GRAĐANI
01. October 2017 23:58
» LJEVICA VEĆ IZGUBILA IZBORE
10. September 2017 20:00