Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Društvo novinara Bosne i Hercegovine proglasilo najbolje novinare
PRIMITI NAGRADU OD SVOJIH KOLEGA VELIKA JE ČAST
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 07. May 2017. 14:05:38Enver Šadinlija

Amir Zukić

Na tradicionalnoj manifestaciji Društva novinara Bosne i Hercegovine, održanoj 5. maja ove godine u Zenici, u pet kategorija: Pisani mediji, TV novinarstvo, Radijsko novnarstvo, Životno djelo i Nagrada za novinara 2016. godine proglašeni su najbolji novinari. U kategoriji printanog novinarstva, ova prestižna nagrada dodijeljena je redakciji dnevnog lista “Oslobođenje”. U oblasti radijskog novinarstva, nagradu je dobio dugogodišnji medijski radnik, urednik u programu Radija Federacije BiH Enver Šadinlija, a urednik emisije „Pressing“ na N1 televiziji, Amir Zukić, proglašen je TV novinarom godine. „Nagrada za životno djelo“ dodijeljena je Atahu Mahiću, novinarskom veteranu iz Brčkog, a nagradu za novinara 2016. godine za itsraživačko novinarstvo dobili su saradnici Centra za istraživačko novinarstvo – CIN, Jasna Fehatović i Azhar Kalamujić.

-U karijeri dugoj decenijama, bavio sam se i drugim poslovima osim novinarstva, dobijao nagrade za svoj rad u radio i tv programima i mimo toga, ali ova mi je posebno draga, jer je nagrada koju dodijeljuje udruženje moje struke, rekao je Enver Šadinlija, čije su radio i tv emisije “Selo veselo”, “Radioplov”, ”Đerdan”, “Folk show”, do najnovijeg serijala “Studio F” slušale, gledale i voljele generacije poklonika dobre muzike i vedrog raspoloženja. Pimiti nagradu od svojih kolega velika je čast. Mislim da je ovo prvi put da ovakva esnafska nagrada bude dodijeljena nekom od novinara koji nisu iz sfere politike ili čisto informativne oblasti, nego se bave jednom posebnom vrstom medijsklog djelovanja – uređivanjem, voditeljskim, pa i zabavljačkim sposobnostima.

-Iako je ovo prznanje vezano za emsiju „Presing“ ne smatram ga ličnim priznanjem već nagradom za cijelu TV kuću i tim koji je stajo iza mene, rekao je Amir Zukić. Posebno mi je drago da ovo priznanje dolazi od novnara, od ljudi koji znaju sve tajne, sve detalje ovog posla.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora:
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50