Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Jablanica: Održana sjednica Kantonalnog vijeća HNK Stranke za Bosnu i Hercegovinu
KV HNK SBIH KANDIDIRAT ĆE PREDSJEDNIKA JERLAGIĆA ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH NA IZBORIMA 2018.
Autor: B.net
Objavljeno: 10. May 2017. 14:05:42

Kantonalno vijeće HNK kandidaturat će predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića za bošnjačkog člana predsjedništva na izborima 2018.


U utorak, 09.05.2017. godine u Jablanici je održana sjednica Kantonalnog vijeća HNK Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Izvršena je analiza stanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu u HNK i iskazano zadovoljstvo razvojem infrastrukture i jačanjem pozicije SBIH-a. Usvojen je i plan rada Kantonalnog vijeća za naredni period.

Data je podrška kantonalnog vijeća kandidaturi predsjednika Stranke za BiH, g-dina Amera Jerlagića za bošnjačkog člana predsjedništva na izborima 2018. godine.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju ocjenjeno je da je ona izuzetno teška po Bosnu i Hercegovinu, dezintegracioni procesi stalno jačaju i postaju uobičajeni. Atmosfera haosa, nesigurnosti, apatije, slabljenja institucija, gubljenja povjerenja u institucije jako negativno utiče na građane. Mladi odlaze iz BIH, investitori, naravno, ne dolaze u takvu atmosferu. Istovremeno građani se raznim statističkim akrobacijama pokušavaju uvjeriti da im je dobro.

Posebno teška situacija je u Hercegovini. Najave trećih entiteta, novog izbornog zakona, zaposjedanje ključnih pozicija u zdravstvu i MUP-u od strane H-komponente, oživljavanje Herceg-Bosne unosi nemir među Bošnjačko stanovništvo. Istovremeno ima se osjećaj da zvanično Sarajevo ništa ne poduzima , ili poduzima neuspješno u tom pravcu.

U ovakvom ambijentu građani su prepoznali da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu jedina alternativa aktuelnim vlastodršcima. U posljednje vrijeme, pogotovo nakon obznanjivanja fronta probosanskog jedinstva „ PROBOJ“, na naše zadovljstvo priključuje nam se sve veći broj građana. Stranka za BIH u svim općinama HNK poziva sve bosanske patriote da nam se priključe. Poštovani građani, u narednom periodu organizovati će se izbori ili popune organa Stranke za BiH na lokalnom nivou. Pozivamo vas da prepoznate ono što je Stranka za BiH značila i ono što će značiti i da nam se pridružite.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: