Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Uspjeh bošnjačke mladosti u New Yorku
GIMNAZIJALKA MERSINA ZILJKIĆ OSVOJILA PRVU NAGRADU UDRUŽENJA PRAVNIKA OKRUGA NEW YORK
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. May 2017. 03:05:57

Mresina ponosno drži svoju nagradu ispred kancelarije advokatsog udruženja


Udruženje pravnika Okruga New York (New York County Lawyers Association) svake godine za sve maturante u njujorškom Okrugu organizira takmičenje u pisanju eseja na određene teme. Ove godine tema je bila: Šta je ustavna konvencija i kakav efekat ona ima u tvojoj zajednici (“What is a constitutional convention and how would it benefit your community”).

Žiri pomenutog advokatskog udruženja ocijenio da je najbolji esej napisala maturantkinja Mersina Ziljkić koja je među hiljade njujorških maturanata, raznih etničkih pripadnosti i sa svih strana svijeta koji žive u ovom velegradu, osvojila prvo mjesto, tj. prznanje "HONOR ROLL" i novčanu nagradu.


Prvonagrađena Mersina i ostali dobitnici nagrada


Ovo je odličan dokaz da djeca Bošnjaka koji žive u New Yorku nižu velike uspjehe na svim poljima u obrazovanju. Mersina Ziljkić je najbolji dokaz u tome. Ovo jeste njen osobni uspjeh, kao i njene porodice, ali i ponosno možemo reći i uspjeh cijele bošnjačke komune u New Yorku.

Mersina je rođena u New Yorku. Njen otac Mersim rodom je iz Plava i doktor je stamatoloških nauka i vlasnik stamatološke ordinacije “Eurodental”, dok majka Elvira, rođena Kolenović, rodom je iz Gusinja.

Tim Bošnjaci.Net upućuje srdačne čestitke Mersini za ovaj veliki literarni uspjeh, želimo joj veliki uspjeh u nastavku školovanja na fakultetu i sticanja akademskog zvanja. Također srdačne čestitke upućujemo njenim roditeljima, sestrama svima u rodbini i prijateljima koji se raduju.


Diplome prije proglašenja

Oni su nagrađeni: Čelnik Udruženje pravnika, Mersina na najvisočijoj stepenici i ostali

Mersina sa ocem Merisimom koji ne krije radost svoje kćeriOstali prilozi:
» DODIK RADIKALIZIRA POLITIČKU SCENU
B.net | 19. July 2018 15:16
Ostali prilozi istog autora: