Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

I to je život: Đokić, Dodik i pravosuđe genocidne tvorevine proganjaju Avdu Huseinovića
HUSEINOVIĆ: JA SA SVOJOM BORBOM NEĆU STATI
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. May 2017. 15:05:04


Od 2012.godine, u sudnici br. 16. Osnovnog suda u Vlasenici, sudilo se publicisti i filmskom autor Avdi Huseinioviću, po tužbi Rajka Dukića, direktora „Boksita“ iz Milića, jednog od osnivača i prvih ljudi Srpske demokratske stranke (SDS) i zasigurno najuticajnijeg Srbina u Podrinju i Birču. Dukić ga je tužio i tražio odštetu od 100.000 konvertibilnih maraka, zbog onoga što je Avdo pisao o njegovoj ratnoj prošlosti, objavio je web magazin Bošnjaci.Net, s posebnim akcentom na zločin u selu Zaklopača kod Vlasenice. Prvostepena presuda iz maja 2013.godine, riješena je u korist Avde Huseinovića. Međutim, Okružni sud Istočno Sarajevo je tu presudu poništio i proces vratio na početak. I, ponovo nakon sudskog maltretiranja, Osnovni sud Vlasenica 4.septembra 2015.godine, presuđuj u Avdinu korist. No, tu njegova golgota ne prestaje. Slijedi nova Dukićeva žalba Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu nakn koje Avdo, drugostepenom presudom Okružnog suda Istočno Sarajevo, od 17.marta izlazi kao pobjednik.

- Mislio sam da je time ova mukotrpna priča završena, kaže Avdo Huseinović. Nisam vjerovao da će, kako mi je govorio jedan Srbn iz Milića, Dukić „povući svoj glavni i posljednji adut - prijateljstvo sa Miloradom Dodikom“. Desilo se upravo tak. Naime, nisam ni znao da se Dukić žalio Vrhovnom sudu Republike Srpske, koji je predmet vratio ponovo na Okružni sud Istočno Sarajevo i ova sudska farsa se ponovo nastavlja. Trenuno sam i bez advokata jer se gospodin Esad Hrvačić, jedini koji je pristao prije pet godina da me zastupa u Vlasenici, nalazi u pritvoru. Nemam namjeru skretati pozornost javnosti na ovaj slučaj jer mi ona mi u ovoj pravnoj stvari ne može pomoći. Jednostavno. Želim da podijelim i drugu stranu medalje ove naše priče, koja svjedoči o tome kako pojedinac protiv sebe ima cijeli institucionalni sistem, i to sistem koji štiti i slavi one koje je davno trebao kazniti, i koliko god da taj pojedinac dokazao da je u pravu, da teško na kraju može izaći kao pravni pobjednik.


Rajko Dokić, alfa & omega u planiranju i naređenju za izvršenje ratnih zločina u selu Zaklopača, Vlasenici i Milićima sa predsjednikom genocidne tvorevine Miloradom Dodikom presjeca vrpcu


Izgleda da su došla vremena u kojima se o zločinima i zločincima ne treba govoriti.
Međutim, ja sa svojom borbom neću stati. Bez obzira kada i kako se ovaj sudski proces završi, svoju završnu riječ još nisam izgovorio.Ostali prilozi:
» ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA RIJASETA
MINA | 17. November 2017 20:55
» U TOKU KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU "PLANJAXOVO PERO"
Eset Muračević | 17. November 2017 15:37
» SANSKA DOLINA JE KRAJIŠKA SREBRENICA
AA | 15. November 2017 13:52
» U TORONTU OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Bošnjaci.Net | 14. November 2017 18:22
Ostali prilozi istog autora:
» VOGOŠĆA: MLADI SDA DARIVALI KRV
07. October 2017 12:39
» KAD VLAST NEĆE HOĆE GRAĐANI
01. October 2017 23:58
» LJEVICA VEĆ IZGUBILA IZBORE
10. September 2017 20:00