Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

I to je život: Đokić, Dodik i pravosuđe genocidne tvorevine proganjaju Avdu Huseinovića
HUSEINOVIĆ: JA SA SVOJOM BORBOM NEĆU STATI
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. May 2017. 15:05:04


Od 2012.godine, u sudnici br. 16. Osnovnog suda u Vlasenici, sudilo se publicisti i filmskom autor Avdi Huseinioviću, po tužbi Rajka Dukića, direktora „Boksita“ iz Milića, jednog od osnivača i prvih ljudi Srpske demokratske stranke (SDS) i zasigurno najuticajnijeg Srbina u Podrinju i Birču. Dukić ga je tužio i tražio odštetu od 100.000 konvertibilnih maraka, zbog onoga što je Avdo pisao o njegovoj ratnoj prošlosti, objavio je web magazin Bošnjaci.Net, s posebnim akcentom na zločin u selu Zaklopača kod Vlasenice. Prvostepena presuda iz maja 2013.godine, riješena je u korist Avde Huseinovića. Međutim, Okružni sud Istočno Sarajevo je tu presudu poništio i proces vratio na početak. I, ponovo nakon sudskog maltretiranja, Osnovni sud Vlasenica 4.septembra 2015.godine, presuđuj u Avdinu korist. No, tu njegova golgota ne prestaje. Slijedi nova Dukićeva žalba Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu nakn koje Avdo, drugostepenom presudom Okružnog suda Istočno Sarajevo, od 17.marta izlazi kao pobjednik.

- Mislio sam da je time ova mukotrpna priča završena, kaže Avdo Huseinović. Nisam vjerovao da će, kako mi je govorio jedan Srbn iz Milića, Dukić „povući svoj glavni i posljednji adut - prijateljstvo sa Miloradom Dodikom“. Desilo se upravo tak. Naime, nisam ni znao da se Dukić žalio Vrhovnom sudu Republike Srpske, koji je predmet vratio ponovo na Okružni sud Istočno Sarajevo i ova sudska farsa se ponovo nastavlja. Trenuno sam i bez advokata jer se gospodin Esad Hrvačić, jedini koji je pristao prije pet godina da me zastupa u Vlasenici, nalazi u pritvoru. Nemam namjeru skretati pozornost javnosti na ovaj slučaj jer mi ona mi u ovoj pravnoj stvari ne može pomoći. Jednostavno. Želim da podijelim i drugu stranu medalje ove naše priče, koja svjedoči o tome kako pojedinac protiv sebe ima cijeli institucionalni sistem, i to sistem koji štiti i slavi one koje je davno trebao kazniti, i koliko god da taj pojedinac dokazao da je u pravu, da teško na kraju može izaći kao pravni pobjednik.


Rajko Dokić, alfa & omega u planiranju i naređenju za izvršenje ratnih zločina u selu Zaklopača, Vlasenici i Milićima sa predsjednikom genocidne tvorevine Miloradom Dodikom presjeca vrpcu


Izgleda da su došla vremena u kojima se o zločinima i zločincima ne treba govoriti.
Međutim, ja sa svojom borbom neću stati. Bez obzira kada i kako se ovaj sudski proces završi, svoju završnu riječ još nisam izgovorio.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora:
» „CHAMPION CUP 2018“
12. June 2018 21:07
» BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
09. June 2018 22:14
» METALAC U BOKSERSKIM VODAMA
31. May 2018 19:53
» MUZIKA JE MOJ HOBI
31. May 2018 18:28
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03