Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Otvoreno pismo Sanjinu Bećiragiću, direktoru programa TV1
MR. JOVIČIĆ PITA BEĆIRAGIĆA: ZAŠTO ČIMBENICIMA NE POSTAVLJATE PITANJA SA ASPEKTA FIRME ALUMINIJA I NJIHOVE DRSKE I BEZOBRAZNE POLITIKE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 20. May 2017. 14:05:38


Kao redovni slušalac i gledalac Vaše televizije i posebno programa Dnevnika u vremenu od 19 časova, nisam mogao izdržati sa mojom analizom i kritičkim osvrtom na sadržaj istoga, a posebno, večerašnjeg od 19.05. petak 2017. godine.

U proteklom periodu, redovno su gosti bili, neki SDP-ovci, od Nermina Nikšića, Saše Magazinovića i večeras Damira Mašića, bilo da su bili Vaši sagovornici i gosti, gospodine Sanjine, ili kod Ognjena Blagojevića ili Veljović?

Kada bi mi u startu odgovorili, da ste strastveni pobornik i saučesnik stranke SDP-a, ne bih Vam se apsolutno obraćao, jer bi mi sve apriori bilo jasno. Međutim, kao neki normalni građanin i korisnik Vaših televizijskih usluga, a kao građanin grada Mostara i posebno, bivši stručnjak i obespravljeni radnik firme Aluminij, nisam mogao da Vam se ne obratim, sa mojim gledištem i nekim konkretnim konstatacijama i pitanjima, direktno Vama i Vašem uređivačkom programu.

Evo, upravo večeras, u razgovoru sa gospodinom Mašićem, nekako bojažljivo, ali nažalost i tendencionalno i lažljivo se spominje i iznosi pitanje Aluminija, ove diskriminirajuće i kriminalne firme, neviđene pljačke državnog kapitala. Kako veli, Vaš sagovornik, da su oni mnogo toga učinili u javnim firmama države, između ostalih navodi i firmu Aluminij i kako veli, da su oni, tj. SDP sa svojom Vladom i premijerom Nikšićem i ušli u firmu 2013. godine, što je i tačno, ali kamo sreće za naše radnike da nikada i nisu ušli u ovu firmu, zašto?Prije svega, SDP-ova stalna priča o nekoj njihovoj multietičnosti, je stara istrošena demagoška fraza i bolje im je da kažu da su „mutnoetični“ bar kada je firma Aluminij u pitanju. Naime, premijer Nikšić i njihova politika su doprinijeli da se njihovim ulaskom u ovu firmu i konačno eleminišu radnici srpske nacionalnosti i njihova radnička prava svedu na „duplo golo“, rečeno žargonom domino igara. Ti, samozvani borci za „državu i čovjeka“ uspjeli su ignorisati Srbe, isključiti ih iz dioničarskog kapitala, a svoje radnike Bošnjake su počastili mrvicama sa mizernih po 7 dionica, nasuprot obilatnoj dodjeli diodnica Hrvatima i HDZ-u. To su neosporne činjenice, sa kojima smo se suočili, zato je svaka njihova daljnja priča o ovoj fimi i njihovom doprinosu i državi i radnicima, samo su puste fraze, floskule i demagoške tirade sa lažima u aluminijskoj foliji.

Zašto se, gospodine Sanjine ni Vi, niti Vaša uređivačka politika, nikada i nije udostojila da ovim čimbenicima i postavljate prava pitanja, sa aspekta firme Aluminija i njihove drske i bezobrazne politike, dok su vladali, a u korist svih radnika nehrvata. Očiti su pristalice HDZ-a i Herceg Bosne i njihove politike pljačke i diskriminacije. Sada imaju obraza, kojeg su poodavno izgubili, nalaze za potrebno da redovno kritikuju i ovu Vladu Novalića i sve njihove poteze, koje su oni zapravo započeli.

Istina je, da je Vlada Novalića učinila i krajnji iskorak u ponor, totalnu izdaju i radnika firme Aluminij i otuđenja državnog kapitala, konkretnom predajom HDZ-u svih upravljačkih struktura.Ostali prilozi:
» DOBRA KNJIGA, POPUT VODE, NAĐE SVOJ PUT
Suada Suljić Sokolović | 18. November 2017 13:29
» ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA RIJASETA
MINA | 17. November 2017 20:55
» U TOKU KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU "PLANJAXOVO PERO"
Eset Muračević | 17. November 2017 15:37
Ostali prilozi istog autora:
» HISTERIJA POLITIKANATA
15. November 2017 17:03
» DOBRI LJUDI DANAŠNJICE
03. October 2017 21:44
» MOSTARSKA RAJA SE BUDI
29. September 2017 13:38
» AH, PUSTI DODIKOVI SNOVI
25. September 2017 16:21
» SJEĆAJMO SE NAŠEG GENIJA FIŠERA
22. September 2017 03:05
» ISTINOM UZ BOŽIJU POMOĆ
05. September 2017 16:57
» BASNA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI
02. September 2017 16:46
» ZAR I TI SINE BRUTE?
29. August 2017 21:37