Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak: Ramazanski zijareti i srdačan doček u džematima Radončića džamije u Gusinju i Sultanije u Plavu
DELEGACIJA MUFTIJSTVA SANDŽAČKOG POSJETILA PLAV I GUSINJE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 05. June 2017. 04:06:28

SRDAČAN I BRATSKI DOČEK SANDŽAČKOG MUFTIJSTVA U GUSINJU


U nedjelju, 04. juna 2017., delegacija Muftijstva sandžačkog na čelu sa Muftijom sandžačkim hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem posjetila je džemat u Plavu i Gusinju.

U pratnji Muftije sandžačkog bili su hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Haris Saračević, hfz. Elvedin Avdović i hfz. Hammad Prenča, te student FIS-a Enes ef. Kurbardović.

Zajednički iftar priredio je Sead ef. Jasavić sa svojim vrijednim džematom u džamiji Sultaniji nakon čega se obratio Muftija hfz. Kujević govoreći o istinskoj sreći i podvlačeći da su najsrećniji ljudi na ovom svijetu vjernici.

Nakon toga, hafizi su se podijelili u dvije grupe i klanjali su teravih namaz sa hatmom (tj. džuzom) u džamiji Sultaniji u Plavu i Radončića džamiji u Gusinju.

Džamat je vidno bio radostan da su imali večeras posebnu priliku da klanjaju namaz baš onako kako se klanja u dva Harema u Mekki i Medini za sandzačkim hafizima.

Nakon teravih namaza Muftija sandžački je govorio o vrijednosti ibadeta, Kur'ana i domovine u kojoj živimo te da nam je obaveza da sačuvamo i unapređujemo pozitivni muslimanski ambijent koji imamo.

Dužno poštovanje zaslužuju predsjednici Medžlisa IZ-e Plav i Gusinje te njihovi vrijedni imami na gostoprimstvu i lijepom dočeku.


PLAVSKI DOMAĆINI DELEGACIJI SANDŽAČKOG MUFTIJSTVAOstali prilozi:
» DODIK RADIKALIZIRA POLITIČKU SCENU
B.net | 19. July 2018 15:16
Ostali prilozi istog autora: