Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ustaško-četnička bratija
DRAGAN ČOVIĆ: HRVATSKI MINISTRI NEĆE PODRŽATI NIJEDNO ZAKONSKO RJEŠENJE U KOJEM NISU UVAŽENI STAVOVI IZ RS
Objavljeno: 16. June 2017. 15:06:08


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Sastanak Dodika i Čovića, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, održan je u Palati Republike.

Dodik je, nakon sastanka, rekao da je sa Čovićem razgovarao o aktuelnim temama u vezi sa funkcionisanjem institucija na nivou BiH,.

- Konstatovano je da postoje ozbiljni problemi u funkcionisanju tih institucija, njihov kredibilitet je značajno urušen i ugrožena je Reformska agenda - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske smatra da je problem u funkcionisanju institucija BiH nastao zbog intertnosti vladajuće strukture na nivou BiH.

- Republika Srpska na nivou BiH ima lošu poziciju zbog ponašanja srpskih predstavnika na tom nivou - rekao je on i ponovio da nije prihvatljivo ponašanje srpskih ministara u SM BiH prilikom glasanja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da je saradnja ove partije i HDZ-a dobra i da na pojedinim pitanjima usaglašavaju pozicije, kako bi obezbijedili funkcionisanje institucija na nivou BiH.

- Međutim, očigledno je da će se nastaviti zastoj u funkcionisanju tih institucija - naveo je Dodik.

Čović je rekao da na nivou BiH nema parlamentarne većine, da BiH kasni na evropskom putu i da je zbog toga neophodno da počne funkcionisati mehanizam koordinacije.

Čović je rekao da su izmjene Krivičnog zakona BiH koje je Savjet ministara utvrdio mimo stavova Republike Srpske nedopustive, te hrvatski ministri neće podržati nijedno zakonsko rješenje u kojem nisu uvaženi stavovi iz Srpske.

Sastanku u Palati Republike prisustvovala je i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, prenosi RTRS.Ostali prilozi: