Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SVEČANA PROMOCIJA 483 DIPLOMANTA I 129 MAGISTARA UNIVERZITETA U TUZLI
Autor: Fena
Objavljeno: 30. June 2017. 17:06:05


Svečana promocija diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli održana je danas dodjelom diploma i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak čime je akademska zajednica u Bosni i Hercegovini postala bogatija za 612 visokoobrazovanih osoba.

Ceremonija je održana u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u prisustvu roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, prorektora, dekana, nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Ističući da je ovo izuzetno značajan događaj za Univerzitet u Tuzli i društvenu zajednicu, rektorica Univerziteta u Tuzli Zumreta Kušljugić izrazila je nadu da će što prije naći zaposlenje i nastaviti svoje obrazovanje, na fakultetima i akademiji Univerziteta u Tuzli.

- Mi smo jako ponosni jer znamo da smo proizveli kvalitetan kadar koji će ponijeti diplome što odgovaraju svim bolonjskim procesima - istakla je Kušljugić.

Diplome su dobila 483 diplomanta i 129 magistara koji su školovanje završili u akademskoj 2016/2017. godini na tuzlanskom univerzitetu. Većina onih koji su završili ovo poglavlje života, iako znaju kakva je situacija u državi, za sada nema namjeru napuštati BiH.

- Svoju budućnost vidim u BiH, i ostaje da se trudimo da bude bolje - rekao je diplomant Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Almedin Avdić.

Magistrica žurnalistike Samira Hasagić smatra da je ''ulaganje u sebe'' presudno za pronalazak posla.

Osim uručenja diploma, na svečanosti je upriličeno i polaganje Hipokratove zakletve za svršene studente Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta. Svečanu zakletvu su položili diplomanti koji su primili diplomu profesora Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: