Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Izložba slika Nedžiba Vučelja „Bajram rosom okićen“ i promocija fotomonografije „Moja Una“
TAKO TO RADE BOŠNJACI U ŠVICARSKOJ
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 04. July 2017. 17:07:32

Zajednički snimak nakon predavanja o fotografiji


U Saint Gallenu, u Švicarskoj, bošnjački džemat „Gazi Husrev Beg“ je prošlog vikenda orginizirao trodnevni kulturno-umjetnički program pod nazivom „Sofra ljubavi“. U sklopu ove menifestacije upriličeno je veče književniku i umjetničkom fotografu Nedžibu Vučelju, koji se predstavio izložbom umjetničkih fotografija pod nazivom „Bajram rosom okićen“, promocijom fotomonografije „Moja Una“ i poetskim kazivanjem domoljubive poezije prilagođenim posebno za ovakve prilike. Nedžib Vučelj je istakao da mu je posebno drago da u Švicarskoj gostuje baš pred godišnje odmore, kako bi pozvao naše u dijaspori da se još više okrenu Bosni i Hercegovini, te svoj godišnji odmor planiraju provesti u svojoj domovini, jer naši ljudi na taj način najbolje pune baterije zadovoljstva duše, a djeca družeći se sa svojom rodbinom, prijateljima, djecom u svome zavičaju najbolje mogu učiti svoj jezik, ali i zavoljeti svoju domovinu.


Nedžib Vučelj govori o svojim fotografijama


- „Izložbom fotografija ljepota Bosne i Harcegovine i Sandžaka, te promocijom fotomonografije Une želim da vam pokažem ljepote, Bosne i Hercegovine, Sandžaka, a posebno Krajine i Une, da vidite da možete obići svijet, ali da se nigdje nećete nagledati takve ljepote, niti doživjeti takvu toplinu dobrodošlice“, istakao je Nedžib Vučelj.

Drugi dan je organizirano veliko kulturno zabavno veče gdje su nastupili sevdalije Azra Husarkić iz Tuzle, Armin Bijedić i Jakica Filipović iz Sarajeva, te i KUD „Sevdah“ iz švicarskog grada Oberentfeldena, a treći dan je Nedžib Vučelj održao predavanje o fotografiji.


Sa promocije, izložbe i poetske večeri Nedžiba VučeljaOvaj kultuno-umjetnički program održan je tokom vikenda nakon Bajrama, a sa ciljem da se za vrijeme Bajrama posjeti rodbina, tako da se za naredni vikend imalo vremena za međusobno druženje, čestitanje, pred odlazak na godišnji odmor. Nedžib Vučelj je domaćinima darovao vezeni mostarski most u kaligrafija i tom prilikom kazao: „Neka nam mostovi budu simboli spajanja, a nikada razdvajanja“.

Organizacija i druženje bili su na nivou, a organizator je obećao da će za neku prazničnu prigodu organizirati kolektivni izlet u obilasku Krajine i Une.


Dar džematu od Nežiba Vučelje uz poruku da nas Božija riječ i mostovi spajaju

Bosanska džezva u Švicarskoj

KUD "Sevdah"


Na druženja se dolazi i porodičnoOstali prilozi:
» PRAHISTORIJSKI CRTEŽI NA PROSTORU NACIONALNOG PARKA PROKLETIJE
Boban Redžepagić | 11. October 2018 19:34
» DR. SILAJDŽIĆ: ZAŠTO PREPORUČUJEM KNJIGU "GOTI U BOSNI"?
Tim Bošnjaci.Net | 08. October 2018 12:56
» PENZBERG: „DANI OTVORENIH VRATA DŽAMIJA“
Damir ef. Babajić | 05. October 2018 17:19
» 100 GODINA PRVE DEMOKRATSKE REPUBLIKE GRUZIJE
B.net | 04. October 2018 17:59
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
Eset Muračević | 01. October 2018 20:00
» BUDIMO BOLJI I DRUŠTVENO KORISNIJI
Mensud Alićušić | 19. September 2018 14:31
» RUPA U KAMENU
Said Šteta | 05. August 2018 15:42
Ostali prilozi istog autora: