Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Jasan stav
REISU-L-ULEMA DR KAVAZOVIĆ: S ONIMA KOJI VELIČAJU ZLOČIN NEMA POGODBE
Autor: Fena
Objavljeno: 04. July 2017. 19:07:56


Svijet u kome živimo ne haje za žrtve - istakao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazoviću u izjavi za potral INS.

Reisu-l-ulema IZ u BiH reagirao je tako na informacije da će u Srebrenici četiri dana uoči obilježavanja 22. godišnjice genocida biti održana promocija knjige Ljiljane Bulatović, biografkinje i prijateljice ratnog zločinca Ratka Mladića pod naslovom "Srebrenica - Laž i podvala srpskom narodu", kao i drugi događaji, poput filma o ruskim dobrovoljcima, koji veličaju zločine. Sve to, kao je potvrđeno, finansira Općina Srebrenica na čelu s Mladenom Grujičićem.

- Mogu samo kazati da smo propustili, kao odgovorni ljudi, da u Srebrenici izaberemo čovjeka dostojna toga gradića i njegove žrtve. Sada je sve kasno, a neki ljudi iz međunarodne zajednice su mi govorili da je ovo dobar izbor. S ljudima koji veličaju zločin i umanjuju žrtve, i nanose im konstantan bol, ne bi trebalo biti pogodbe - kazao je Kavazović.

Po njegovim riječima, to što svijet u kojem živimo ne haje za žrtve, "već samo probitak", ima svoje posljedice.

- Etika je davno uzmakla pred političkim interesima. Ovaj svijet nezadrživo srlja u moralni glib i bezdan. Posljedice će biti strašne - zaključio je reisu-l-ulema Kavazović.

Udruženja žrtava iz BiH, a posebno iz Srebrenice, izražavaju svoju ogorčenost ponašanjem načelnika Grujičića i traže zabranu promocije knjige.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici Ćamil Duraković ranije je u izjavi za INS pozvao policijske organe i Tužilaštvo BiH na reakciju jer se smišljeno nastoji izazvati emotivna reakcija žrtava.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: