Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

KRATKA OPSERVACIJA O NJIMA I NAMA!
Autor: Blažo Stevović
Objavljeno: 05. July 2017. 21:07:12

Aca Vučić ima zeleno svjetlo od Rusije da u fingiranom sukobu Nato - Rusija, Kisindžerova spinomanija, bude Broz pred naletom lažnog Staljina, Vladimira Putina, čiji templarski red forsira Srbiju kao regionalnog partnera, a ne treba zaboraviti ni Putinovog mentora Kisindžera, koji je sa svojim ljudima u Bilderberg klubu napravio prije tačno trideset godina, plan koji imamo sada na djelu u Srbiji i regionu.


Geopolitika trasirana kasnih sedamdesetih na Balkanu, još za vrijeme Kartera i cjelog tima vrsnih analitičara, uključujući Zbignjeva Bžežinskog,a potvrđena padom Berlinskog zida, te germanskom jasnom doktrinom rasturanja SFRJ, a potom stvaranja slične zajednice dobija svoj epilog.

Cjeli region predvođen standardnim britanskim uticajem poprima obrise, onoga što je Čerčilov tim radio u ime anglosaksonskog lobija.

Ne treba zaboraviti da su Britanci ključ regiona, a da je njihova sjajna doktrina, naročito u periodu DOS-ove vlasti u Srbiji ipak denacifikovala Srbiju, a trenutno je drži pod katancem ubacivanjem Ane Brnabić u igru. Aca Vučić je sa germansko-ruskg kazana krenuo ka EU, kasnije ka Nato integracijama.

Njegovi East-West Bridge izleti, te poklapanja sa Roksildovim euro sferama, koje kroz Londonski klub i krunski savjet idu u smjeru, u kome je nekada trasirana Jugoslavija, ima teret i odgovornost regionalnog lidera.

Aca Vučić ima zeleno svjetlo od Rusije da u fingiranom sukobu Nato - Rusija, Kisindžerova spinomanija, bude Broz pred naletom lažnog Staljina, Vladimira Putina, čiji templarski red forsira Srbiju kao regionalnog partnera, a ne treba zaboraviti ni Putinovog mentora Kisindžera, koji je sa svojim ljudima u Bilderberg klubu napravio prije tačno trideset godina, plan koji imamo sada na djelu u Srbiji i regionu.

Srbija je lakmus papir i za Kineze, koji su čuvari američkog kapitala i najveći čuvari ne teorije zavjere,već zavjere zvana Sjeverna Kreja. Opet je u pitanju prozapadni totalitarni režim i spin,tipa Miloševića, Husseina, Gadafija, Bin Ladena itd.

Hrvatska gubi tlo pod nogama, jer se poprilično jeftino prodala germanima, a Rusi će sve učiniti, naravno sa dozvolom zapada da usisaju Agrokor i par investicija, koje bi za Hrvatsku značile okupaciju. To što je Hrvatska EU i Nato zemlja, apsolutno ništa ne znači. Hrvatska je ekonomski davljenik.

Crna Gora će imati stalne, vještačke turbulencije, ali će ostati bitno Nato čvorište. Naravno, Crna Gora od toga neće imati nikakve koristi, osim Mila Đikanovića, čija će pozicija do narednih izbora spoljno gledano biti jaka. Rokfeleri su zainteresovani za ovo parče zemlje i to je crnogorska sigurnost.

Makedonija će vrlo brzo morati ući u Nato, sa par strateški gledano loših po Makedoniju intencija, koje idu ka podjeli ove države na albansku i makedonsku naciju. Albanija i Kosovo, uz turbulentni jug Srbije, te rejon Ulcinja projektovani su sedamdesetih kao anglosaksonski partner na Balkanu, koji osim plemenskog jedinstva ima veliki demografski potencijal.

Pozicija Turske će uvijek biti vaga između Rusa i anglosaksonaca, ali i arapskog svijeta, gdje se neće desiti ništa strašno, osim velikih američkih reketa ovaj put prenaglešenih ka Kataru. I ostali u Persijskom zalivu uredno plaćaju reket, a pozicija Irana i Saudijske Arabije ostaje dijametralno suprotna, amplitudna.


Aca i Ana


Grci su kupljeni. Prezaduženi, a ostali balkanski narodi osuđeni na liberalnu demokratiju, koja će u završnici dovesti do hapšenja tajkuna, s kojima prvenstveno Britanci zatvaraju sve krugove.

Bosna i Hercegovina će i dalje imati sukobe domaćih interesnih obavještajnih struktura, ali strane obavještajne strukture će držati čvrsto Bosnu i Hercegovinu pozicioniranu kao Dejtonsku zemlju, u kojoj će iza zavjese doći do promjene Ustava, prenosa nadležnosti sa entiteta na državu, naročito u svim vitalnim parametrima. Može se reći da će Bosna i Hercegovina u bliskoj budućnosti biti članica Nato saveza, a da će Milorad Dodik, kao zadnje utočište svog pragmatizma, pronaći Izrael, kao američkog spoljnog partnera broj 1. Poušaji da se s Rusima napravi bilo kakav deal su novotarija, nisu pripremani, i nisu u skladu sa projekcijom Bosne i Hercegovine kao jedinstene i cjelovite zemlje. Realna moć Milorada Dodika će zavisiti od kooperativnosti, prvenstveno sa anglosaksoncima da jača ili pada, no poznavajući Dodika, ne bi čudio još jedan obrt ka zapadu. Taj obrt će u protivnom učiniti Savez za promjene, preko svojih najtanjih karika, koji su već načelno rekli da Nato integracijama, baš kao i hrvatska i bošnjačka komponenta u Bosni i Hercegovini.

Ko ne bude bio u sistemu, čekaće ga optužnice Suda BiH, a tajkuni koji budu mislili da su jaki, završiće na robiji sa oduzetim imetkom. Ne zaboravite da se svaki trag novca upratio.
Rata neće biti. Tenzija hoće, a privredni oporavak se očekuje od njemačko britanske inicijave. Njemačka će pod budućim pritiscima najjačih ruskih stratega biti napadana, ali će u Britaniji i Americi imati pouzdanog partnera. Nešto što je očekivano. Konfederacija i nova Jugoslavija su priča sa pokrićem, i oni su završna faza zatvaranja balkanskog kruga.

Niko nikada u narednih dvadeset godina neće moći sa sigurnošću tvrditi da sve ide kao po loju. Geopolitika više nije stvar dubinskih analiza i dugoročnih projekcija, nego vrlo često periferna i kratkoročna, zašto ne reći iznenađujuća nauka ili životna filozofija, velikih ka malim. Mali će uvijek biti mali, veliki veliki, i tu se ništa neće mjenjati. Geostrateški gledano, najveća opasnost po čovječanstvo, od koje nije izuzet i naš region jeste konstantno približavanje Nato-a ka Rusiji. Ako bi se prešla crvena linija, a neće, bilo bi svašta. Suštinski sukob Amerike i Rusije je ipak fikcija i biće vrlo uskoro demaskiran.Ostali prilozi:
» MOSTARIZACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
Džebrail Bajramović | 26. May 2018 01:52
» JESU LI BOŠNJACI ODUSTALI DA LIČE NA SAMI SEBE ILI SU PRISTALI DA LIČE NA SVOJE PROTIVNIKE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. May 2018 16:05
» ŽIVIMO U SADAŠNJOSTI A NE U BUDUĆNOSTI
Arsim Tarik Saliji | 21. May 2018 20:20
» NEDELJKO
Haris Hojkurić | 19. May 2018 01:31
» ZLOĆUDNA, BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKA OSOVINA ZLA!
Mr. Milan Jovičić | 17. May 2018 20:44
» RAMAZANSKI DERT
Aziz Hurem | 17. May 2018 14:51
» RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. May 2018 15:19
» POGREŠNO JE VEZATI SE ZA POLITIČKE GUBITNIKE
Džebrail Bajramović | 15. May 2018 21:32
» IZRAŽAVANJE VLASTITIH MISLI BEZ TEŽNJE KA DOMINACIJI
Medina Hodžić | 10. May 2018 20:42
» KOME TO SMETA DOLAZAK ERDOANA?
Mr. Milan Jovičić | 10. May 2018 17:40
» MALEJZISKO ČUDO ZA POUKU I PORUKU SVIM POLITIČARIMA KOJI IMAJU PAMETI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. May 2018 14:17
» ATIF DUDAKOVIĆ - BOŠNJAČKI ARMINIUS (HERMANN)
Nedim Kadrić | 08. May 2018 16:48
» NAVODNO ZABRANJENI INTERVJU MEŠE SELIMOVIĆA
Sead Zubanović | 08. May 2018 16:48
» ODLAZAK U DŽAMIJU, NAŠ ISTINSKI POVRATAK JEDINSTVU
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 07. May 2018 15:42
Ostali prilozi istog autora:
» JEDNOJ...
16. December 2017 14:06
» BAJRAMSKA
03. September 2017 01:09
» ELMI
24. August 2017 21:59
» NE PODIZATI TEPIH!
20. June 2017 14:54
» PROTIV ZDRAVOG RAZUMA
25. May 2017 15:47