Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
REISU-L-ULEMA: USAGLASITI STAVOVE SABORNIKA POŠTUJUĆI UTVRĐENE PROCEDURE I DEMOKRATSKE STANDARDE OSIGURATI NASTAVAK ZASIJEDANJA
Autor: MINA
Objavljeno: 08. July 2017. 18:07:51


Danas je trebala biti održana 8. redovna sjednica Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Nakon višesatne rasprave sabornici se nisu uspjeli dogovoriti oko dnevnog reda.
Rukovodstvo Sabora će obaviti konsultacije i u skladu sa pravilnikom u naredno periodu zakazati sjednicu u narednom periodu.SAOPĆENJE KANCELARIJE REISU-L-ULEME: Povodom današnje sjednice Sabora Islamske zajednice saopćenjem za javnost oglasila se Kancelarija reisu-l-uleme. U saopćenju se navodi:
- Danas je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović prisutvovao osmoj redovnoj sjednici Sabora IZ-e koja se trebala održati u Sarajevu. Sjednica nije završena s obzirom da sabornici nisu usaglasili dnevni red.

Reisu-l-ulema je s pažnjom pratio rasprave sabornika o različitim modalitetima rješavanja nesporazuma oko utvrđivanja dnevnog reda. Sabornici su u demokratskom i otvorenom duhu iznosili svoje stavove i prijedloge oko načina na koji bi sjednica trebala da teče.

Reisu-l-ulema očekuje od Sabora Islamske zajednice da prije narednog zasijedanja usaglasi stavove sabornika o dnevnom redu i poštujući utvrđene procedure i demokratske standarde osigura nesmetan nastavak zasijedanja, stoji na kraju saopćenja za javnost Kancelarije reisu-l-uleme.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: