Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Dodik poludio od kako je ostao bez svoga psihijatra Radovana
TREBAJU NAM CRNE RUPE, A NE CRNE LISTE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 18. July 2017. 21:07:14

MR. MILAN JOVIČIĆ: Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.
Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.


Ministar Mektić: "Milorad Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije u ovoj državi, ali neće još dugo, uskoro će otići i prestati dijeliti srpski narod".

Dakle, oni su govorili o ovom „posrancu“ jer kako i sam izjavljuje, ne želi biti Bosanac. Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.

Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.

Istina je, da ne bih trošio niti vrijeme, niti bilo kakve riječi o njemu, da nije ovaj kriminalac i lopov, poput „cunamija“ doletio i na ove naše hercegovačke prostore i grad Mostar. Poput otrovne obotnice, sa svojim pipcima, ispružio je svoju „dodikovštinu“ i među ova naše Srbe, koje je sa svojim vladikom Grigorijem i podjelio, na njegove i ostale „rezervne“ Srbe.
U duhu svoje, velikosrpske nacionalističke ideologije, našao je saveznika u sličnoj, ustaškoj velikohrvatskoj ideologiji, jarana i istomišljenika, mostarskog orguljaša i čelnika „čistokrvnih“ Hrvata.Dvije sestrinske stranke, HDZ-om i SNSD-om, sa primjenjljivom agresorskom pogubnom nakanom, do Dejtona, te sa svojim recidivima u mirnodopskom periodu iza Dejtona, kako bi dokosurili i sa državom Bosnom i Hercegovinom i sa njihovim neistomišljenicima.

Došli su ponovo, zajednički, na mjesto zločina i svojih poraženih agresorskih ideologija, u grad Mostar, kako bi nastaili svoje dogovore, u nezavršenom scenariju, kako bi se riješili nepoželjnih Bošnjaka u njemu, rezervnih Srba i neposlušnih Hrvata. Oni bi dogovorno i zajednički riješavali i Ustavne promjene i izborni zakon, u parlamentarnoj proceduri, sa njihovim izabranim predstavnicima, ali sve u sopstvenom interesu i na štetu trećeg naroda, u ovome slučaju Bošnjaka.

Svakako ih vratimo u „Teheran“ odnosno Sarajevo, kao glavni grad, još uvijek naše zajedničke i jedine nam domovine Bosne i Hercegovinem, pod svodove Parlamenta, sa kamerama i transparentno, radi i njihovih glasača.

Kakve li to crne liste kod Amera, ili bilo kakve šuplje osude i kritike međunarodne zajednice, na čelu sa gospodinom Inckom, te sličnim faktorima, može da osvjesti, urazumi, ove bolesne umove, kriminalno, lopovske provinencije, te da im stane u kraj. Nisu li i jarani iz Predsjedništva, Mladen Ivanić i Dragan Čović, sličnih genetskih osobina, poput guslara, samo što su lukaviji, perfidniji i ljigavi poput jegulje u Neretvi, kao Univerzitetski profesori, znalački, u kontinuitetu prodaju nam „m..a za bubrege“?

Velika je sramota za srpski narod, pored svih izvršenih genocidnih i gnusnih radnji, da se u ovome postdejtonskom periodu priklanja i dozvoljava, ovakvom suludom pojedincu da ih predstavlja u svakom pogledu.

Po starinskoj narodnoj: „Ko je prijatelj, moga ili našeg, neprijatelja, neprijatelj je i nama svima“.

Ovo je aksiom, koji nije nužno dokazivati, zato, smatrajmo i njegove prijatelje, da su nam neprijatelji, te se klonimo bilo kakve podrške takvim ljudima, makar to bili i neki državnici susjednih zemalja i veliki tovarišč Putin.

Gospod Bog, neka svome pravoslavnom Sinodu i svim crkvenim vjerodostojnicima, u Hercegovini i Beogradu, pošalje jasnu i glasnu poruku, da se anatemiše, ignoriše i otstupi od njihove podrške, ovome šarlatanu.Neka se ovi „apostoli“ Milorad i Dragan, kazne, kakvu je to kaznu izrekao i vladar Neron, svecima Petru i Pavlu.

Nikakve nam crne liste ne mogu pomoći, izuzev crnih rupa, niti bilo kakve kritike izuzev pendreka, naših građana, koji podnose i trpe njihovu agresorsku politiku.

Sa poštovanjem Sv. Ocu Franji Papi, za njegovu konstataciju i razumjevanje!
Ostali prilozi:
» NOSTRIFIKACIJA DIPLOME MEHMED EF. HANDŽIĆA
Prof. dr. Jusuf Mulić | 15. December 2017 17:07
» MOSTARSKO-HERCEGOVAČKA PARADIGMA
Mr. Milan Jovičić | 14. December 2017 18:12
» BOSNA I HERCEGOVINA - GLOBALNA RASKRSNICA
Senad Ušanović | 14. December 2017 16:18
» PUT AUSTRIJSKE VLADE TOTALNO ‘’UDESNO’’
Dženis Šaćirović | 13. December 2017 20:42
» BOŠNJAČKI GLOBALNI PRIORITETI (II DIO)
Džebrail Bajramović | 11. December 2017 20:29
» BOŠNJAČKI NAROD JE POLITIČKI OBESPRAVLJEN
Sead Turulja, prof. | 11. December 2017 17:48
» SLAVENSKI ANTISEMITIZAM ZA HEBREJE I ZA BOŠNJAKE
Amir Telibećirović | 10. December 2017 03:19
» VUKOVE „ALFABETE“
Mr. Milan Jovičić | 10. December 2017 02:01
» DRŽAVNIČKI POTEZ BAKIRA IZETBEGOVIĆA
Elmedina Muftić | 07. December 2017 18:46
» BOSNA I HERCEGOVINA U VRTLOGU DOBRA I ZLA!
Senad Ušanović | 07. December 2017 16:21
» GUBITAK IDENTITETA PLAĆA SE ROPSTVOM I PONIŽENJEM
Larisa Karaosmanović | 06. December 2017 21:43
» ‘ODŽA ‘USKIĆ
Aziz Hurem | 06. December 2017 20:26
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
Elmedina Muftić | 04. December 2017 02:15
» U ALUMINIJU, DOMAĆI, UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT
Mr. Milan Jovičić | 04. December 2017 01:50
» SANDŽAK KAO OKUPIRANA I ANEKTIRANA TERITORIJA
Dr. Rizvan Halilović | 03. December 2017 16:13
» DEMOKRATSKE PROMJENE
Haris Hojkurić | 03. December 2017 14:53
Ostali prilozi istog autora:
» MOSTARSKO-HERCEGOVAČKA PARADIGMA
14. December 2017 18:12
» VUKOVE „ALFABETE“
10. December 2017 02:01
» HISTERIJA POLITIKANATA
15. November 2017 17:03
» DOBRI LJUDI DANAŠNJICE
03. October 2017 21:44
» MOSTARSKA RAJA SE BUDI
29. September 2017 13:38
» AH, PUSTI DODIKOVI SNOVI
25. September 2017 16:21