Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

Dodik poludio od kako je ostao bez svoga psihijatra Radovana
TREBAJU NAM CRNE RUPE, A NE CRNE LISTE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 18. July 2017. 21:07:14

MR. MILAN JOVIČIĆ: Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.
Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.


Ministar Mektić: "Milorad Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije u ovoj državi, ali neće još dugo, uskoro će otići i prestati dijeliti srpski narod".

Dakle, oni su govorili o ovom „posrancu“ jer kako i sam izjavljuje, ne želi biti Bosanac. Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.

Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.

Istina je, da ne bih trošio niti vrijeme, niti bilo kakve riječi o njemu, da nije ovaj kriminalac i lopov, poput „cunamija“ doletio i na ove naše hercegovačke prostore i grad Mostar. Poput otrovne obotnice, sa svojim pipcima, ispružio je svoju „dodikovštinu“ i među ova naše Srbe, koje je sa svojim vladikom Grigorijem i podjelio, na njegove i ostale „rezervne“ Srbe.
U duhu svoje, velikosrpske nacionalističke ideologije, našao je saveznika u sličnoj, ustaškoj velikohrvatskoj ideologiji, jarana i istomišljenika, mostarskog orguljaša i čelnika „čistokrvnih“ Hrvata.Dvije sestrinske stranke, HDZ-om i SNSD-om, sa primjenjljivom agresorskom pogubnom nakanom, do Dejtona, te sa svojim recidivima u mirnodopskom periodu iza Dejtona, kako bi dokosurili i sa državom Bosnom i Hercegovinom i sa njihovim neistomišljenicima.

Došli su ponovo, zajednički, na mjesto zločina i svojih poraženih agresorskih ideologija, u grad Mostar, kako bi nastaili svoje dogovore, u nezavršenom scenariju, kako bi se riješili nepoželjnih Bošnjaka u njemu, rezervnih Srba i neposlušnih Hrvata. Oni bi dogovorno i zajednički riješavali i Ustavne promjene i izborni zakon, u parlamentarnoj proceduri, sa njihovim izabranim predstavnicima, ali sve u sopstvenom interesu i na štetu trećeg naroda, u ovome slučaju Bošnjaka.

Svakako ih vratimo u „Teheran“ odnosno Sarajevo, kao glavni grad, još uvijek naše zajedničke i jedine nam domovine Bosne i Hercegovinem, pod svodove Parlamenta, sa kamerama i transparentno, radi i njihovih glasača.

Kakve li to crne liste kod Amera, ili bilo kakve šuplje osude i kritike međunarodne zajednice, na čelu sa gospodinom Inckom, te sličnim faktorima, može da osvjesti, urazumi, ove bolesne umove, kriminalno, lopovske provinencije, te da im stane u kraj. Nisu li i jarani iz Predsjedništva, Mladen Ivanić i Dragan Čović, sličnih genetskih osobina, poput guslara, samo što su lukaviji, perfidniji i ljigavi poput jegulje u Neretvi, kao Univerzitetski profesori, znalački, u kontinuitetu prodaju nam „m..a za bubrege“?

Velika je sramota za srpski narod, pored svih izvršenih genocidnih i gnusnih radnji, da se u ovome postdejtonskom periodu priklanja i dozvoljava, ovakvom suludom pojedincu da ih predstavlja u svakom pogledu.

Po starinskoj narodnoj: „Ko je prijatelj, moga ili našeg, neprijatelja, neprijatelj je i nama svima“.

Ovo je aksiom, koji nije nužno dokazivati, zato, smatrajmo i njegove prijatelje, da su nam neprijatelji, te se klonimo bilo kakve podrške takvim ljudima, makar to bili i neki državnici susjednih zemalja i veliki tovarišč Putin.

Gospod Bog, neka svome pravoslavnom Sinodu i svim crkvenim vjerodostojnicima, u Hercegovini i Beogradu, pošalje jasnu i glasnu poruku, da se anatemiše, ignoriše i otstupi od njihove podrške, ovome šarlatanu.Neka se ovi „apostoli“ Milorad i Dragan, kazne, kakvu je to kaznu izrekao i vladar Neron, svecima Petru i Pavlu.

Nikakve nam crne liste ne mogu pomoći, izuzev crnih rupa, niti bilo kakve kritike izuzev pendreka, naših građana, koji podnose i trpe njihovu agresorsku politiku.

Sa poštovanjem Sv. Ocu Franji Papi, za njegovu konstataciju i razumjevanje!
Ostali prilozi:
» ALI PAŠA JE HISTORIJSKA LIČNOST, HUMANISTA I VELIKAN
Dr. Mersim Ziljkić | 15. August 2017 20:18
» SARAJEVSKI SFF TEPIH POCRVENIO OD STIDA
Elmedina Muftić | 14. August 2017 16:33
» VRATITI VAKUF I OBNOVITI KULTURNU BAŠTINU BOŠNJAKA
Muhamed Pašalić | 14. August 2017 15:42
» BOŠNJAČKO PITANJE (II DIO)
Džebrail Bajramović | 14. August 2017 01:40
» BOSNA I HERCEGOVINA SE PREPOZNAJE PO ALIJI IZETBEGOVIĆU
Elmedina Muftić | 12. August 2017 23:12
» GENERACIJA 9
Selvija Ferizović | 11. August 2017 20:47
» ISLAM JE JEDINI PUT DO USPJEHA NA OBA SVIJETA
Senida Kalač - Murić | 11. August 2017 15:03
» SRPSKI REFERENDUMI, MEMORANDUMI, DEKLERACIJE I HALUCINACIJE
Mr. Milan Jovičić | 09. August 2017 18:17
» ŠUPLJA PRIČA
Muhamed Pašalić | 09. August 2017 17:50
» ALIJIN ROĐENDAN ILI MEVLUD
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. August 2017 13:53
» HRVATSKI PUCANJ U PRAZNO
Nedžad Ahatović | 08. August 2017 18:15
» I VUK SIT I SVI SRBI NA BROJU
Eset Muračević | 08. August 2017 16:40
» SINDROM FORREST GUMP NA CRNOGORSKI NAČIN!
Arben Jakupi | 08. August 2017 14:25
» BOŠNJAČKA GROBLJA SLONOVA
Zijad Bećirević | 07. August 2017 19:18
» PENZIONERI, MOJI DRAGI, GDJE SMO I ŠTA TRAŽIMO?
Mr. Milan Jovičić | 06. August 2017 12:59
» ZLOČINAC BEZ KAZNE
Armin Čusto, dipl.iur. | 05. August 2017 01:36
» SVE ČESTITKE VIJEĆU MINISTARA NA ČELU SA DENISOM ZVIZDIĆEM
Mr. Milan Jovičić | 03. August 2017 03:39
» IZET NANIĆ - VIZIONAR, VITEZ I HEROJ OSLOBODILAČKOG RATA
Elmedina Muftić | 02. August 2017 14:11
Ostali prilozi istog autora:
» POVRATAK NA MJESTO ZLOČINA
11. July 2017 20:19
» DA LI VJEROVATI VUČIĆU?
23. March 2017 18:11