Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HRVATSKA STRANKA BIH: ZAŠTO HDZ BIH I ČOVIĆ NE REAGIRAJU NA DODIKOVU MRŽNJU PREMA HRVATIMA
Autor: NAP
Objavljeno: 06. August 2017. 14:08:39


Hrvatska stranka BiH izražava zaprepaštenje eskalacijom mržnje predsjednika RS Milorada Dodika prema Hrvatima, državi BiH i zapadnim zemljama u govoru pred vrhom Srbije i tisućama izbezumljenih ljudi u Novom Sadu u petak navečer, saopćeno je iz ove stranke, prenosi agencija Patria.

- Zajapureni Milorad Dodik vidljivo iskompleksiran Hrvatima i naprednim zapadnim svijetom šizofreno je optužio Hrvatsku za etničko čišćenje Srba u legalnoj obrambeno-vojnoj akciji Oluja, a međunarodnu zajednicu za sustavni višedecenijski progon Srba i za pokušaje da unište RS. Za hrvatofoba Dodika je sadašnja demokratska vlast u RH sljedbenica ustaške ideologije koja ne dopušta Srbima u njihovoj domovini Hrvatskoj da čak upotrebljavaju niti srpski jezik dok Hrvati, po njegovim riječima, u RS imaju i uživaju sva prava.

Treba li bestidnome i ciničnome Dodiku spominjati da je oko 200 tisuća Hrvata iz Posavine i sjeverozapadne Bosne nasilno i sustavno protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta, sa područja tvorevine čija je vojska i policija počinila genocid i u kojoj se jednom narodu brani da naziva i govori jezikom kojim želi.

Hrvatska stranka poziva vrh HDZ BiH i članstvo te stranke da preslušaju stravični govor mržnje predsjednika RS Milorada Dodika u kojeg se zaklinju da im je politički partner, a šefu stožerne stranke i osobni prijatelj i da se preispitaju sa kakvim političarom i čovjekom imaju sklopljenu koaliciju.

Prigodom preslušavanja govora mogu se i nasmijati na Dodikovo tragikomično i imbecilno razračunavanje sa RH oko Nikole Tesle. Zabrinjava što već nema reakcije iz HDZ BiH, a istodobno i čudi što mediji bliski toj stranci nisu uopće prenijeli dio govora Milorada Dodika u kojem se obrušio na Hrvatsku, već samo onaj dio u kojem negira državu BiH i ratnohuškački poručuje da će RS i Srbija uskoro biti ista država.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: