Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Alternativni klub upozorava da lideri HDZ-a i SNSD izazivaju ratno stanja našu zemlju
ČOVIĆ I DODIK SU GENERATORI MRŽNJE, SECESIJE I ANTIBOSANSKOHERCEGOVAČKOG DUHA
Autor: B.net
Objavljeno: 15. August 2017. 19:08:05


Alternativni klub, kao jedina nevladina organizacija u entitetu RS, koja od osnivanja, dakle od 1996.godine, stvari zove pravim imenom, opominjemo naše pravosudne i bezbjedonosne organe, kojima ovaj dopis proslijeđujemo, da obrate pažnju i konačno kazne sve one koji direktno raspiruju mržnju na tlu naše zemlje. Prvenstveno mislimo na dvojicu političara, koji u svom djelovanju, nemaju dodirnih tačaka sa Bosnom i Hercegovinom, a predstavljaju konstantnu opasnost po suverenitet i integritet iste.

Radi se o Draganu Čoviću, proklamatoru Herceg Bosne, Tompsona i reinkarnaciji ustaštva, neonacizma i svega što je strogo kažnjivo našim pozitivnim zakonodavstvom.

Čović ovih dana otvoreno lobira za Hrvatsku u slučaju Pelješki most, kao da je političar u Hrvatskoj, a ne predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Pod Čovićevom odgovornošću rasplamsava se duh ustaštva u zapadnoj Hercegovini, koja je integralni dio Bosne i Hercegovine.

HDZ Dragana Čovića je generator mržnje, secesije, antibosanskohercegovačkog duha, i tražimo da se zabrani djelovanje ovog političkog subjekta. Sigurni smo da ovakav politički subjekt ne bi opstao u razvijenim demokratijama.

Drugi političar koji proklamaju mržnju u našoj zemlji jeste Milorad Dodik.

Poznajući ga kao čovjeka, koji je mnogo uradio da Karadžić završi u Haškoj tamnici, ni na kraj pameti nam nije bilo da će isti tražiti da se snima od narodnih para film o Radovanu Karadžiću.
Očekivali smo da to Dodiku nikada neće na pamet pasti. Mislili smo da nakon njegovog otvorenog zalaganja da Karadžić i Mladić završe u Hagu, ovaj čovjek neće mjenjati svoje stavove.

Da podsjetimo Dodik je kao čedo Medlin Olbrajt priznao genocid u Srebrenici, zalagao se za Bosnu i Hercegovinu, da bi danas narodu prodavao sasvim drugu priču. Ta priča je opasna i može izazvati žestoke reakcije u regionu, ali i šire.

Ukoliko Dodik bude i dalje davao zapaljive izjave moguća je intervencija Nato snaga, koje vojno garantuju stabilnost Bosni i Hercegovini po još važećem Dejtonskom sporazumu.

Ne želimo da niko, pa ni Dodik dovedu u ratno stanje našu zemlju.

Tražimo da se preispita njegovo daljnje bavljenje politikom, ali i njegove političke partije SNSD koja je u apsolutnoj misiji destrukcije i dezintegracije Bosne i Hercegovine.

Na koncu ne dozvoljavamo Miloradu Dodiku da neodgovorno i bahato, ali za svoje ciljeve sračunato, podržava ustaštvo i neonacizam, koji promoviše njegov partner Dragan Čović i njegov HDZ.

Čovićeva i Dodikova igra su pročitane. Njihov mentor Ratko Perić je isto pročitan.
Ova trojica ljudi su neposredna prijetnja po suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine.

Molimo pravosudne i bezbjedonosne institucije naše zemlje da dokažu Čoviću i Dodiku da je država iznad njih. U tom smislu očekujemo i reakcije na ovaj dopis.

Ponavljamo, mi smo jedina patriotska NVO u bh. entitetu RS, što nama daje posebnu snagu i poštovanje, ali i odgovornost prema našoj domovini, piše u saopćenju Alternativnog kluba iz Trebinja.Ostali prilozi:
» DODIK RADIKALIZIRA POLITIČKU SCENU
B.net | 19. July 2018 15:16
Ostali prilozi istog autora:
» ZADUŽENJE U IZBORNE SVRHE
21. July 2018 12:57