Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Hašim Merdić, vlasnik firme “SEMIKEM”
NE STIDIM SE UZETI MOTIKU U RUKE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 20. August 2017. 02:08:24

Hasim Merdić sa dijelom svojih saradnika


Imajući u vidu da se sve više u svijetu pribjegava konzumiranju biljnih preparata za liječenje mnogih bolesti ili kao dopuna farmaceutskim preparatima za izlječenje i saniranje raznih oboljenja, sarajevska firma "Semikem" je prije dvadesetipet godina lansirala univerzalan biljni preparat "Sarajevski mehlem" koji je učinkovit kod raznih oboljenja i pojava u organizmu i na koži. Po riječima Hašima Merdića, vlasnika ove firme, rađen od sto posto prirodnih sirovina iz bogate riznice majke prirode.

- "Sarajevski mehlem" pomaže kod: glavobolje, reumatskih bolova, menstrualnih bolova, nategnuća mišića, povreda od udaraca, oteklina kod dijabetesa, herpesa, gljivica, upale zubnog mesa, prehladem uboda insekata, opekotina, čira, kurijih očiju, bradavica, psorijaze, pojave strija, njeguje suhu i ispucalu kožu, kaže Hašim Merdić. Rijeka onih koji ga svakodnevnom koriste na najbolji način nam govori kako smo pronašli čarobnu formulu koja pomaže da našem organizmu damo, uistinu, pravi mehlem, nešto što vrijedi svakodnevno koristi.

Pored “Sarajevskog mehlema”, Kapi artičoke i gloga, „Seborosem“ šampona, „Čudesne kreme“ i drugih svojih proizvoda Hašim Merdić je poznat i po uzgoju različitih proizvoda na svom imanju u vogošćanskom naselju Svrake na kojem, kako kaže, nisu kročili pesticidi niti druge hemikalije koje pospješuju uzgoj bilja.-Iako sam poodavno magistrirao ni danas se ne stidim uzeti motiku u ruke i pripremiti teren za sjetvu različitih poljoprivrednih kultura, kaže Hašim Merdić. Nema veće sreće od one kad vidiš da je niklo i sazrelo ono što si posijao. Mnge od tih kultura koristim za spravljanje više od 1.200 vlasitih vlastitih kozmetičkih i dijagnostičkih sredstava i laboratorijskih reagenasa u hematologiji, mikroskopiji, citologiji, kliničkoj hemiji, u medicini i industriji. Proizvodimo i dezinfekciona sredstva i proizvode dermatokozmetike i kozmetičkih preprata, a bavimo se i trgovinom kemikalija, laboratorijskog pribora i opreme; visokog kvaliteta koje plasiramo na domaće, ali i inozemno tržište.Ostali prilozi:
» SRETAN 20. NOVEMBAR - DAN SANDŽAKA
B.net | 20. November 2017 14:30
» DOBRA KNJIGA, POPUT VODE, NAĐE SVOJ PUT
Suada Suljić Sokolović | 18. November 2017 13:29
Ostali prilozi istog autora:
» VOGOŠĆA: MLADI SDA DARIVALI KRV
07. October 2017 12:39
» KAD VLAST NEĆE HOĆE GRAĐANI
01. October 2017 23:58
» LJEVICA VEĆ IZGUBILA IZBORE
10. September 2017 20:00