Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

BRAVO, INZKO! SHAME ON, KURZ!
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 25. August 2017. 14:08:16

DR. MUSTAFA CERIĆ: To što austrijski ministar vanskih poslova Sebastian Kurz priča o Bosni nije na čast austrijske politike, niti je na čast austrijskog naroda, kojeg mi u Bosni uvažavamo i cijenimo. Ministar Sebastian Kurz bi trebao znati da se mi nikog osim Boga ne bojimo, kao i da su križarski pohodi na Bosnu završeni sa neuspjehom (the Crusade against Bosna has failed. It is over for ever). Također, ministar Kurz bi trebao znati da je islamofobija samo druga strana medalje antisemitizma. Ta dva zla koja kruže svijetom danas su opasnost za savjest čovječanstva.


Valentin Inzko je ausrijski državljanin slovenskog porijekla, koji trenutno obnaša dužnost Visokog predstavnika za državu Bosnu i Hercegovinu. To je, zasada, najvažnija funkcija za očuvanje državnog jedinstva i suvereniteta bosanske države nakon srpsko-crnogorske agresije na Bosnu i srpskog Genocida nad Bošnjacima krajem prošlog stoljeća i nakon univerzalne zakletve "Never Again" ("Nikad više"), zakletve koja je u Bosni iznevjerena. Valentina Inzka uglavnom svi kritiziraju u Bosni bilo zato što ne radi ili što zato što radi svoj posao. Ja danas imam razlog, bolje reći, imam povod da pohvalim Inzka zato što radi svoj posao. Naime, Inzko konstatno piše izvještaje svom poslodavcu (UN-u) objektivno i s poštovanjem prema državi Bosni i Hercegovini. U svakom svom izvještaju Inzko je precizno identificirao ko ruši državu Bosnu i Hercegovinu i ko je stoji na putu da bosanska država brže i efikasnije krene putem euroatlanskih integracija. Ovdje su dva linka, koja vam nudim da pročitate i da se uvjerite da je Valentin Inzko najuvjerljiviji hroničar o stanju u bosanskoj državi i bosanskom društvu. Za taj svoj posao Inzko zašlužuje da mu se oda priznanje i kaže - Hvala!KLIKNITE NA SLIKU I PROČITAJTE IZVJEŠTAJ, 21. okt. 2016.KLIKNITE NA SLIKU I PROČITAJTE IZVJEŠTAJ, 17.MAJ 2017.
Nažalost, Inzkove izvještaje kao da niko ne čita u Bosni. Oni koje Inzko kritizira i identificira kao krivce za bosanske problomene ne čitaju ih, ili ih čitaju, ali prešućuju, a oni koji bi trebali pamtiti i ponavljati svaku riječ iz Inzkovih izvještaja, koji afirmiraju bosansku državu su nemarni i javašni, a to su uglavnom Bošnjaci/Bosanci, koji uglavnom čekaju da im neko drugi uradi njihovu domaću zadaću.

To da su bosanski intelektualci i eurofili, ako ih ima, neodgovorni nije veliko čudo. Na to smo se mi navikli. Bosanski inlektualci, ako ih ima, su opsjednuti trivijalnim pitanjima dnevne politike. Pišu besposlena pisma o pitanjima koja ih se ne tiču, a šute o pitanjima koja ih se tiču u Kreševu kada je muslimanka napadnuta zato što je bila pokrivena. Ali, mi se čudom čudimo kako je moguće da ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz ne čita izvještaje svog sunarodnika i kolege Valentina Inzka. Umjesto toga, ministar drevne Austrije Sebastian Kurz, nama prijateljske zemlje, sluša srpske političare, koji mu pune uši mržnjom prema islamu i Bošnjacima/Bosancima. Da li je ministar drevne Austrije Sebastian Kurz svjestan koliku štetu pravi prijateljsvu između Bosne i Austrije? Ako je svjestan, onda pod hitno treba da podnese ostavku austrijskoj vladi i izvine se austrijskom narodu za neodgovorano obnašanje dužnosti ministra vanjskih poslova Austrije!

Ako, pak, nije svjestan koliku je i kakvu štetu nanio svojom izjavom o plaćenom pokrivanju muslimanki u Sarajevu, onda smo mi u Bosni svjesni i savjesni da tražimo od ministra Sebastian Kurzda da se hitno ispriča Bosni za uvredljivu klevetu. Ako ministar Kurz odbija da se ispriča, onda tražimo da se u bosanskoj državi pokrene procedura da se austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz proglasi nepoželjnom osobom ("personom non grata") zato što nije uradio svoju domaći zadaću, a to je da nije pročitao oficijelne izvještaje o Bosni njegovog sunarodnika Valentina Inzka, a morao je po službenoj dužnosti, gdje mu se sve jasno objašnjava šta ko radi u Bosni, objašnjava mu se ko plaća da se neki skidaju, a neki da se oblaće.

Svakako, bilo bi nam korisno da nam ministar Kurz kaže ko plaća pokrivanje onih koji iz Beča napadaju Bosnu optužujući je da nije na liniji pravog islama!

To što austrijski ministar vanskih poslova Sebastian Kurz priča o Bosni nije na čast austrijske politike, niti je na čast austrijskog naroda, kojeg mi u Bosni uvažavamo i cijenimo. Ministar Sebastian Kurz bi trebao znati da se mi nikog osim Boga ne bojimo, kao i da su križarski pohodi na Bosnu završeni sa neuspjehom (the Crusade against Bosna has failed. It is over for ever). Također, ministar Kurz bi trebao znati da je islamofobija samo druga strana medalje antisemitizma. Ta dva zla koja kurže svijetom danas su opasnost za savjest čovječanstva.

I na kraju, ako ministru Kurzu nije jasno što sam mu poručio, onda ga ponovo pozivamn da pročita izvještaje svog kolege Valentina Inzka. Tamo mu sve piše.

BRAVO, INZKO!
HVALA TI!Ostali prilozi:
» KAKO VASIĆEVE I DODIKOVE PRIMITIVNE PORUKE MIJENJAJU BOŠNJAKE/BOSANCE - NABOLJE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. July 2018 11:50
» JEDNA SI JEDINA – BOSNA I HERCEGOVINA!
Haris Halilović | 03. July 2018 14:55
» ŠVICARSKA: RAMAZAN KAO INSPIRACIJA ZA ČINJENJE DOBRA
Mensud Alićušić | 17. June 2018 12:24
» SA NESTRPLJENJEM ČEKAM TVOJ NOVI POVRATAK
Remzija Mujabašić | 15. June 2018 22:02
» RAMAZAN POSTAJE MUSLIMANSKI SVJETSKI "BRAND"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2018 20:21
» KADERSKA DOVA - OČITOVANJE VJERE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. June 2018 15:25
» ZAŠTO ANUBIH NE ODGOVORI NA PROVOKACIJE HAZU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. May 2018 19:41
» SARAJEVSKO / RAMAZANSKO ISKUSTVO DANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. May 2018 17:34
» ZAŠTO SARAJEVO PROGONI UGLEDNOG PROFESORA UGU VLAISAVLJEVIĆA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. May 2018 16:29
» SAČUVAJMO TRI NEUPITNE VRIJEDNOSTI: ISKRENU VJERU, ZDRAV RAZUM I SUVERENU DRŽAVU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. May 2018 16:33
» 9. MAJ 1993. - MOSTARSKI DAN BIJELIH TRAKA
Selma Islamović Spahalić | 10. May 2018 19:23
Ostali prilozi istog autora:
» RIJEČ JE O GENOCIDU
11. July 2018 13:40
» MI, NASER ORIĆ I ONI
04. June 2018 20:23
» DAN POSLIJE KANDIDATURE
27. May 2018 15:04