Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

AKCIJA ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE - "KURBANI 2017" USPJEŠNO OKONČANA: UPLAĆENA 2255 KURBANA
Autor: B.net
Objavljeno: 03. September 2017. 17:09:39


Islamska zajednica Bošnjaka sjeverne Amerike zajedno sa svojim džematima proteklu sedmicu dana intenzivno je radila na akciji prikupljanja uplata za kurbane koji će se realizovati preko Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ova akcija na prostoru Sjeverne Amerike već nekoliko godina za redom bilježi rast te je i ove godine zahvaljujući džematlijama svih džemata ICNAB-a kao i drugim pojedincima koji su svoje kurbane odlučili žrtvovati na ovaj način, premašila broj uplata u odnosu na prošlu godinu.
Ovom akcijom, mi direktno pomažemo povratničke džemate kako u manjem BH entitetu tako i u Federaciji, osiguravamo opstanak Bošnjaka na svojim ognjištima za koje je stočarstvo i poljoprivreda jedini izvor primanja, osiguravamo da se ezan čuje u svim predjelima naše domovine, a također podstičemo i ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

Bošnjaci sjeverne Amerike sa svojih 2255 uplaćena kurbana mogu i trebaju biti ponosni na ovu akciju, te koristimo priliku da se zahvalimo svim imamima i predstavnicima džemata koji su nosili akciju kurbana zadnjih nekoliko dana, a posebno našim džematlijama i džematlijkama koji su svoja sredstva uplatili za kurbane preko ICNAB-a, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da im ukabuli njihovu žrtvu.

Svim našim džematlijama koji su ove godine na hadžu i obilasku svetih mijesta u Mekki i Medini, želimo hadž mebrur te hairli povratak svojim najmilijima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! - piše u saopćenju Islamske zajednice Bošnjaka sjeverne Amerike.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: