Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SASTANKOM SA ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA VUČIĆ POČEO ZVANIČNU POSJETU BIH
Autor: AA
Objavljeno: 07. September 2017. 15:09:01

Fotoreporter: Samir Jordamović - Anadolu Agency


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti upriličena je ispred zgrade Predsjedništva BiH, nakon čega slijedi zajedničko fotografisanje na svečanom ulazu u zgradu Predsjedništva BiH. Vučića su dočekali predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić sa kojima će srbijanski predsjednik održati bilateralne susrete.

Nakon bilateralnih susreta planiran je sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. O rezultatima razgovora u svom obraćanju upoznat će predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.


Fotoreporter: Samir Jordamović - Anadolu Agency


Nakon posjete Predsjedništvu BiH, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo imati sastanak sa rukovodstvom grada Istočno Sarajevo.

Drugog dana posjete, u petak, 8. septembra 2017.godine predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, imati sastanak sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Radi se o prvoj Vučićevoj posjeti BiH, ali i jednoj zemlji u regionu u svojstvu predsjednika Srbije, nakon stupanja na dužnost 31. maja. Također, ovo je prva posjeta srbijanskog predsjednika BiH nakon šest godina.


Fotoreporter: Samir Jordamović - Anadolu AgencyOstali prilozi:
» DODIK RADIKALIZIRA POLITIČKU SCENU
B.net | 19. July 2018 15:16
Ostali prilozi istog autora: