Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo - New York
BOŠNJACI.NET U OPĆINSKOM SUDU U SARAJEVU PODNIJELI TUŽBU PROTIV N1 TELEVIZIJE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. September 2017. 19:09:24


U četvrtak, 14. septembra 2017. u Općinskom sudu u Sarajevu pravni zastupnik Esada Krcića, glavnog urednika web magazina Bošnjaci.Net, podnio je tužbu protiv “Adria News BH Producrion” u čijem je vlasništvu N1 televiziji, inače CNN ekskluzivni kanal u Bosni i Hercegovini i druge države Balkana.

Tužba protiv “Adria News BH Producrion”, odnosno N1 televizije, podnešena je radi nanošenja štete ugledu web magazinu Bošnjaci.Net i glavnom uredniku, iznošenjem i pronošenjem izražavanja neistinitih činjenica od strane tuženog.

Naime, 26. 06. 2017. godine web portal http://ba.n1info.com i kanal televizije N1 putem svog redovnog programa objavili su informaciju da su podnijeli krivičnu prijavu protiv portala Bošnjaci.Net i urednika, između ostalog navodeći, citiramo: „Direktnim i indirektnim prijetnjama, portal bošnjaci.net i facebook stranica „Bošnjaci“ pozivali su svoje čitatelje i pratitelje na linč i spaljivanje uposlenika N1, izazvali i raspirivali vjersku, nacionalnu mržnju i netrpeljivost, grubo kršeći standarde profesionalnog ponašanja prilikom objavljivanja vijesti, huškajući i govorom mržnje očigledno pozvali na nasilje i vjersko etničke sukobe“, kraj citata.

Podnošenjem ove prijave protiv Bosnjaci.Net, objavljivanjem iste prijave putem svog medija, i objavljivanjem i prenošenjem neistinitih činjenica o cjelokupnoj situaciji uredništvo televizije N1 i njihov web portal http://ba.n1info.com su postupili na jedan krajnje neprofesionalan način, suprotan novinarskom kodeksu i objektivnom izvještavanju utemeljenom na činjenicama i provjerenim izvorima, i tim putem nanijeli veliku štetu web magazinu Bošnjaci.Net i glavnom uredniku, pored upozrenja da Bošnjaci.Net imaju svoju domenu kao Facebook stranicu, na kojima nije objavljen sporni tekst, time nisu ni čitatelji upisivali komentare i bilo kakve prijetnje.

Ali i pored toga, smatramo da su direktor programa i voditeljica N1 nakon što su udarili na instituciju ramazana i iftara, isto tako planski nasrnuli na Bošnjaci.Net i glavnog urednika, huškajući Udruženja novinara iz država Balkana... Medijskoj hajci protiv Bošnjaci.Net se pridružio se i Ćamil Duraković koji je zloupotrijebio Organizacioni odbor za obilježavanje genocida u Srebrenici, kao i potpisujući pojedinačno sva srebrenička udruženja preživjelih žrtava genocida, pa iako je upravo ovaj portal dao veliki doprinos u rasvjetljavanju istine o genocidu u Srebrenici i BiH.

U svakom slučaju njima su Bošnjaci.Net i gl. urednik Krcić pružili šansu da pred pravosudnom institucijom, Općinski sudu u Sarajevu, u narednom periodu dokažu 'klevete' koje su plasirali putem N1 televizije, protiv Bošnjaci.Net, čiji je rad zasnovan isključivo na istini.Ostali prilozi:
» 100 GODINA OD ZAVRŠETKA PRVOG SVJETSKOG RATA
Bošnjaci.Net | 07. November 2018 15:23
Ostali prilozi istog autora:
» OSTVAREN AMERIČKI SAN
15. October 2018 16:40