Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Nakon međunarodne konferencije u organizaciji Rabite
BOŠNJACI NEW YORKA ISPRATILI MUFTIJU DUDIĆA U RODNI SANDŽAK
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 18. September 2017. 21:09:58


U nedjelju, 17. septembra, u New Yorku je završena dvodnevna međunarodna konferencija u organizaciji Islamske svjetske lige – Rabite, na temu “Civilizacijski dijalog između muslimanskog svijeta i SAD”. Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić prisustvovao je konferenciji na poziv generalnog sekretara Rabite dr. Abdullaha et-Turkija.

Nakon okončanja konferencije Bošnjaci u New Yorku priredili su dva ispraćaja muftiji dr. Mevlud ef. Dudić.


Muftija dr. Mevlud ef. Dudić i Mohamad Bashar Arafat


U večernjim sahatima u organizaciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) priređena je radna večera i ispraćaj muftiji Dudiću i Jasminu ef. Eminiću, imamu iz Priboja. Na radnoj večeri je prisustvovao i Mohamad Bashar Arafat, predsjednik Fondacije Razmjena civilizacije iz Washingtona. S obzirom da Arafat ima odličnu suradnju sa američkim visokim krugovima, a u cilju širenja istine o genocidu nad Bošnjacima u periodu tri stoljeća u načelu dogovorena je suradnja oko prezentiranja američkoj javnosti dokumentarnog filma “Bošnjaci – Genocid u kontinuitetu”. Istinu i planerima, naredbodavcima i počiniteljima genocida mora se čuti na daleko i u vrhu državnih institucija. Ovom prilikom Esad Krcić u ime produkcijskog tima BANA uručio je Arafatu nekoliko DVD-a sa filmom.
Dr. Mersim Ziljkić i Smajle Srdanović govorili su o nekim planovima i projektima BANA.


Uručivanje dokumentarnog filma “Bošnjaci – Genocid u kontinuitetu”


Muftija dr. Mevlud ef. Dudić se zahvalio svima prisutnima koji daju podršku IZ na čijem je čelu, kao i prepoznatljivom bošnjačkom pokretu u Sandžaku. Muftija je pohvalio rad i projekte na kojima radi Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija, apelujući da se nastavi, jer su od velikog značaja i važnosti za naš narod kako u dijaspori tako i u domovini Bosni i Sandžaku.

Za nesebičan doprinos u radu Mešihata Islamske zajednice muftija Dudić uručio je priznanje hadži Agu Redžiću, a ranije su dobili još nekoliko pojedinaca iz naše zajednice, kao i Plaketu Islamska zajednica & Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku.U toku večer svi prisutni su dobili priliku da se obrate i predstave svoje biznise.
Večeri su prisustvovali i imami Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku hafiz Hako ef. Omeragić i Sead ef. Šaćirović.

Također u toku dana bošnjački biznismen Nazmo Mujević, rodom iz Rožaja, u svom porodičnom domu i avliji priredio je ispraćaj za muftiju Dudiću. Na ovom ispraćaju, uz bogatu domaću sandžačku sofru i specijalitete, na ispraćaju je bio Amer Cikotić, konzul u Generalnom konzulatu CG u New Yorku, kao i braća, rođaci i prijatelji Nazma Mujevića.
Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora:
» NEW YORK: ODRŽANO VEČE KUR'ANA
29. December 2018 18:09
» „BATONOVE PRIČE“ U ŽEPČU
24. November 2018 14:52
» OSTVAREN AMERIČKI SAN
15. October 2018 16:40