Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Terorizam promicitelja europskih vrijednosti
NA NOVU MUSLIMANSKU GODINU U KISELJAKU ZAPALILI IMAMOV AUTOMOBIL
Objavljeno: 21. September 2017. 13:09:08


Nepoznata osoba zapalila je sinoć automobil imamu iz mjesta Duhri u Kiseljaku Mustafa ef. Pašić.

Automobil je zapaljen u ponoć, dok je vozilo bilo parkirano u garaži ispod stana, u kojem su spavala imamova djeca. Brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa.

- Medžlis Islamske zajednice Kiseljak izražava zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u Novogodišnjoj noći, kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu. Stoga, Medžlis Kiseljak traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže ovaj slučaj i što prije pronađu počinioca - saopćeno je danas iz Medžlisa IZ Kiseljak, prenosi agencija Patria.

DEMOKRATSKA FRONTA KISELJAK OSUDILA SINOĆNJI VANDALIZMA

Sinoć je u mjestu Duhri kod Kiseljaka, za sada nepoznati počinilac imamu iz ovoga džemata, Mustafi ef. Pašiću, zapalio privatni automobil.

OP DF Kiseljak osuđuje ovaj čin i izražava zabrinutost zbog ovog nedjela , te traži od nadležnih organa da u što kraćem vremenskom periodu istraže ovaj slučaj , pronađu i kazne počinioca/e!

Nije nam,kao ni građanima Kiseljaka, poznato ko su ili ko je izvršilac i naručilac ovog vandalskog akta. Ali, svjedočimo, u poslednje vrijeme naročito,podizanju tenzija u ovom gradu,koje bi mogle dovesti do neželjenih posljedica. Simptomatično je da te „iskre“ nerijetko pale funkcioneri određenih političkih struktura iz, valjda samo njima, poznatih razloga, piše u saopćenju.Ostali prilozi:
» DODIK RADIKALIZIRA POLITIČKU SCENU
B.net | 19. July 2018 15:16