Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Humanost na djelu
U PLAVU, BIJELOM POLJU I PODGORICI PROJEKCIJOM FILMA "MI DJECA SA STANICE ZOO" POMAŽU U LIJEČENJU MLADIH
Autor: B.net
Objavljeno: 12. October 2017. 15:10:58


Pod sloganom "Svi uz Amara", projekcijom filma "Mi djeca sa stanice Zoo", rediteljke Senade Đešević, prof. iz Plava, u Domu za kulturu u Plavu, 10. 10. 2017. za učenike JU SMŠ " Bećo Bašić" i 11.10. 2017. za učenike OŠ " Hajro Šahmanović" iz Plava, uspješno je realizovana humanitarna akcija, za Amara Drndara iz Bijelog Polja.

Kako nam je potvrdila Đešević, zapošljeni u obje škole i učenici, su svojom dobrom voljom pokazali ljudsku dobrobit, uz dužno poštovanje prema malenom Amaru. Prikupljeni novac (270 eura), je uplaćen na žiro račun za liječenje oboljelog dječaka.Senada Đešević se zahvalila svima koju daju doprnos u ovako humanim akcijama za spas naše djece: - Ovim putem se zahvaljujem svima na čovjekoljublju i jedinstvu, uz želju, da se Amar zdrav, što prije pridruži svojoj porodici, nastavljajući da rješava sa svojim drugarima započete zadatke, istakla je ona.

Film "Mi djeca sa stanice Zoo", rediteljke Senade Đešević će biti prikazan u Bijelom Polju, u petak, također za Amara Drndara.

Također, projekcija filma u Podgorici, će biti u ponedjeljak 16. 10. 2017. I ova projekcija filma ima humanitarni karakter. Na projekciji, će se sakupljati sredstva za liječenje Nevenke Slomović iz Podgorice koja boluje od cerebralne paralyze. Nevenka će biti liječena u Tursku.
Ostali prilozi:
» SRCE U ZAGRLJAJU NEBA
Eset Muračević | 22. October 2018 20:49
Ostali prilozi istog autora: