Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, osudio izjave Milorada Dodika
DOK CIJELI SVIJET MOLI INVESTITORE, DODIK IH TJERA IZ BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 17. October 2017. 02:10:32


Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 16. oktobra 2017. godine, izjavio da Milorad Dodik, entitetski predsjednik, svojim svakodnevnim izjavama, destruktivnom i štetnom politikom uporno nastavlja tjerati investitore iz Bosne i Hercegovine.

Osvrćući se na Dodikovu jučerašnju izjavu u Istočnom Starom Gradu, gdje je kazao da će „nadležne institucije RS-a, razmotriti kako da se spriječi uzurpacija i prodaja zemlje na području te opštine, koja se nalazi na granici sa Federacijom BiH (FBiH)“, Salkić je naglasio da Dodik tjera investitore iz entiteta RS i cijele Bosne i Hercegovine, dok ih cijeli svijet priziva i moli da investiraju.

U Istočnom Starom Gradu, na sastanku sa Dodikom, neki od učesnika su kazali da je „razgovarano o mogućnostima poništavanja ugovora o prodaji zemlje uz entitetsku granicu i sprečavanja uzurpacije i prodaje zemlje u budućnosti, prije svega arapskim investitorima“.

-Svojom nakaradnom politikom on tjera ljude koji su spremni uložiti desetke miliona maraka u razvoj turizma u Banja Luci, Srebrenici i na Jahorini, ali i investirati u proizvodnju hrane. Ovakve investitore raširenih ruku dočekuju u Parizu, Londonu i širom svijeta, pa i u susjednoj Srbiji, dok izgleda jedino smetaju političaru koji je jedan entitet u državi doveo do ponora. Osim trenutne štete koji Dodikov radikalizam i šovinizam donosi odbijajući investitore, njegova politika će ostaviti dugoročne posljedice, jer će potpuno ugasiti zainteresovanost investitora za ovaj dio Bosne i Hercegovine, a s druge strane, otjerati mlade ljude iz zemlje. Dodik nije samo neprijatelj nesrba u bh. entitetu RS, nego je on i neprijatelj svog naroda jer tjera investitore koji žele zapošljavati građane. Uprkos ovakvoj negativnoj politici, pozivam investitore da ulažu u cijeloj Bosni i Hrercegovini i da se ne osvrću na šovinističku politiku Dodika, poručio je Salkić.

Umjesto što ih tjera, potpredsjednik Salkić je poručio Dodiku da pozove investitore na razgovor, sasluša njihove kvalitetne ideje i planove, pa da tek onda formira i iznosi mišljenje o tim ljudima.Ostali prilozi:
» U ČETVRTAK DŽENAZA ZEJDU DUKMENIĆU (1964 - 2019)
Bošnjaci.Net | 14. February 2019 01:28
» BAL VAMPIRA U TUTINU
Asmir Bihorac | 10. February 2019 16:58
Ostali prilozi istog autora: