Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BDZ SANDŽAKA PRIBOJ NAJOŠTRIJE OSUĐUJE GOVOR MRŽNJE I PRIJENJE SMRĆU MR. LARISI KARAOSMANOVIĆ
Autor: B.net
Objavljeno: 19. October 2017. 20:10:47

Odbornici mr. Larisi Karaosmanović prijete smrću zbog zahtijeva da se iznađe rješenje za lokaciju džamije u Novom djelu općine Priboj


Općinski odbor BDZ Sandžaka Priboj najoštrije osuđuje govor mržnje i prijetnje smrću na društvenoj mreži Facebook upućene odbornici i funkcionerki mr. Larisi Karaosmanović, od izvjesnog S.P., a nakon objavljenog videa sa sjednice SO Priboj od 26. 06. 2017. godine u kojoj odbornica zahtijeva da se iznađe rješenje za lokaciju džamije u Novom djelu općine, koji je preuzeo portal Telegraf.

Navedene prijetnje smatramo ozbiljnim pokušajem ugrožavanja života i sigurnosti odbornice Karaosmanović zbog čega Općinski odbor BDZ Sandžaka Priboj zahtijeva od najodgovornijih pojedinaca i institucija u državi da svojim djelovanjem i jasnim stavom kada je u pitanju sloboda govora zaustave govor mržnje i na taj način spriječe ozbiljne posljedice po sigurnost svojih građana od verbalnih i svih drugih prijetnji.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Priboju, te očekujemo da će se postupiti u skladu sa
pozitivnim zakonskim propisima, pokrenuti postupak utvrđivanja činjenica, otkriti ko stoji iza
ovih prijetnji i adekvatno iste sankcionirati u cilju zaštite digniteta i dostojanstva i osiguranja prava svih građana Republike Srbije.Ostali prilozi:
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora: