Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

"Milorad priznao da je u kontaktu sa stranim obavještajnim službama"
MEKTIĆ TVRDI IMAJU DOKAZE O SARADNJI DODIKA I SOROŠEVIH ORGANIZACIJA, DODIK NEGIRA
Autor: Fena
Objavljeno: 20. October 2017. 13:10:15


Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da postoje dokazi o saradnji predsjednika RS-a Milorada Dodika sa „Sorošom“ te tvrdi da nisu tačne Dodikove "obavještajne informacije da će opozicija dobiti pet miliona za konstantno rušenje institucija RS-a“.

Mektić je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ustvrdio da su Dodiku te informacije mogle dati samo obavještajne služba Hrvatske ili Kosova, jer od ostalih iz zemalja u regionu nije dobio takve podatke, te da je to lično provjeravao.

Dodik: Nikada, pa ni 1999. nisam bio sa Sorošem


Predsjednik Genocidne Milorad Dodik nikada nije imao sastanak sa Džordžom Sorošem, pa ni te 1999. godine o kojoj govori član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

"Iznošenje ovakvih i sličnih konstrukcija na račun predsjednika Republike i drugih finkcionera Republike Srpske očigledno je dio plana za destabilizaciju i rušenje Srpske i njenih institucija", naglašava se u saopštenju.

Mektić je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da se predsjednik Srpske 1999. godine sastao sa Sorošem u Budimpešti, u hotelu "Hilton", javlja Srna.
Neka, kako kaže, Dodik javno saopći od koje je obavještajne službe dobio podatak o opoziciji i obećanih pet miliona, jer je time predsjednik RS-a „priznao da je u kontaktu sa stranim obavještajnim službama, ali ne onim srpske provenijencije“.

- Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999.godine, nakon bombardovanja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu u Hotel 'Hilton' na sastanke vezano sa podršku Soroša opoziciji ovdje, a čak je jedan takav sastank organizovao u Laktašima – ustvrdio je.

Kazao je da opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS.

Dodiku je poručio da ne može on nikoga da hapsi, a posebno ne šeficu OHR-a u Banjoj Luci Mariannu Berecz, koja nije ni bila u Narodnoj skupštini RS-a 17.oktobra, i čija podrška, kako je naveo, ni ne treba opoziciji.

Na negativne reakcije zvaničnika i nevladinog sektora u RS-u na Sud i Tužilaštvo BiH, nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću, Mektić je rekao da isti ti, na „krnjoj“ sjednici Narodne skupštine, 17.oktobra, prilikom rasprave o izvještaju o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, nisu rekli ni jednu riječ o tome da Srbi „nemaju jednak tretman u bh.pravosuđu“.

-To pokazuje pravo lice Milorada Dodika, kao i da im je presuda dobra došla u politikanske i populističke svrhe, a uopće ih ne interesuje da se sruši ovakav bh. pravosudni sistem i napravi novi. U koaliciji su s Orićem u Srebrenici, a nisu htjeli većinu s SDS-om – usvrdio je Mektić.

Iznio je brojne kritike o Dževadu Galijaševiću, kojeg, tvrdi, plaća Vlada RS-a i njen Centar za istraživanje ratnih zločina, zatraživši da taj čovjek prestane s napadima na Srbe, koje dovodi pred sudove, ili će se oni samoorganizovati da takve stvari zaustave.

Na izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, da je njegov otac ostavio BiH u amanet turskom predsjedniku Tajipu Redžepu Erdoganu ili Turskoj, rekao je da Izetbegović može da „ogradi i prepiše njima ono što mu je otac ostavio, a ostalo ne može“.Ostali prilozi:
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora: