Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak
U NOVOM PAZARU PRIREĐENA PROJEKCIJA FILMA "MI DJECA SA STANICE ZOO"
Autor: B.net
Objavljeno: 11. November 2017. 15:11:46


Deveta projekcija filma "Mi djeca sa stanice Zoo", realizovana je 10. 11. 2017. godine u Svečanoj sali u Novom Pazaru. Ovo je ujedno šesta projekcija filma koja pored edukativnig i preventivnog karaktera ima i humanitarni karakter. Ovaj put umjesto kupovine ulaznice posjetioci su mogli donirati za porodicu Azre Lekić iz sela Dilice (Novi Pazar). Ova mnogobrojna porodica živi u izuzetno teškim uslovima, poželjno je da se zajedničkom akcijom pomogne izgranja kuće i poboljšanje bar osnovnih živortnih uslova.

POTREBNA IM JE NAŠA ZAJEDNIČKA POMOĆ I PODRŠKA: Život mnogobrojne porodice Lekić u teškim uslovima


- Ovim putem bih se zahvalila Memić Hasanu, direktiru Kulturnog centra, koji nam je omogućio projekciju filma, Hasni Ziljkić, koja je nesebično radila na organizaciji same projekcije, Selviji Ferizović i Nezrini Dolovac na madijskoj podršci, učenicima "Gimnazije" i "Tehničke škole" iz Novog Pazara, studentima i svima koji su na bilo koji način pomogli da projekcija filma protekne u najboljem redu. Neizmjerno hvala uvaženim piscima Šefki Begović Ličina i Selviji Ferizović, koje su svojim prisustvom uveličale ovo veče, rekla je Senada Đešević, profesorica bosanskog jetika u SMŠ „Bećo Bašić“ u Plavu, ujedno scenarista i režiser filma "Mi djeca sa stanice Zoo".

Ovu akciju finacijski je podržao i Erdin-Bato Markišić, direktor kompanije "Elan".

Inače tematika filma "Mi djeca sa stanice Zoo" je problematika narkomanije, te svi problemi koji prate uvu pošast kada nastaje i raspad porodice, kao i socio-ekonomskim temama, sedamdesetih godina dvadesetog vijeka u Berlinu u Njemačkoj.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
10. December 2018 15:28