Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SPIN VELIKO-SRPSKE BRATIJE
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 15. November 2017. 14:11:04

Udružena velikosrpska bratija je od normalnih i očekivanih izjava napravila spin, kako bi pozornost sa presude za ratne zločine i genocid nad Bošnjacima - koja treba biti izrečena 22. novembra 2017. godine pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu, komandantu tzv. Vojske RS, Ratku Mladiću -, skrenuli na Bošnjake, Bakira Izetvegovića i zvanično Sarajevo.


ELMEDINA MUFTIĆ: Nisu za ibreta Bakirove izjave, nego su za ibreta velikosrpske reakcije, koje nam samo pokazuju da ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da zvijer ostavi svoj trag. Previše je zvjerskih tragova po BiH ostavljeno, o njima svjedoče bijeli nišani nevino ubijenih u genocidu od Prijedora, Ključa, Sanskog Mosta, Bijeljine, Vlasenice, Višegrada, Foče, Zvornika, Bratunca, a posebno Srebrenice; o tragovima zvjerskim svjedoče masovne grobnice jezera Perućac, Tomašica, Crni vrh... o zvjerskim tragovima svjedoče srpski logori smrti. Toliko je zvijeri oko nas i tragova koji na njih upućuju da se oprezan mora biti.
Intervju koji je za DW dao član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, dočekali su na krvavu kamu genocidaši iz Srbije i njihova sabraća iz Genocidne tvorevine, te izdajnici i sluge velikosrpske politike unutar bošnjačkog korpusa. Udružena bratija je od normalnih i očekivanih izjava napravila spin, kako bi pozornost sa presude za ratne zločine i genocid nad Bošnjacima - koja treba biti izrečena 22. novembra 2017. godine pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu, komadantu tzv. Vojske RS, Ratku Mladiću -, skrenuli na Bošnjake, Bakira Izetvegovića i zvanično Sarajevo. Nije ovo prvi, a neće biti ni posljednji put da se velikosrpski nacionalisti služe lažima da bi došli do cilja – velike Srbije. Lažima pokušavaju da sakriju očitu istinu, koju oni u Srbiji i njihove sluge u Banja Luci vide jasnije nego iko, a ta istina nosi ime agresija na BiH i genocid nad Bošnjacima.

Intervju člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića je samo posljedica daleko opasnijeg uzroka, koji se definiše kao neodustajanje Srbije od teritorijalnih pretenzija na Bosnu i Hercegovinu, koje je moguće ostvariti jedino istrebljenjem Bošnjaka, to jeste novim genocidom koji je već odavno spreman i nalazi se u ladicama SANU i SPC, jer znaju Srbi da dok živi i jedan Bošnjak, Bosna i Hercegovina će biti cjelovita.

Žestoke laži na račun Bakira Izetbegovića i zvaničnog Sarajeva izgovorene u Beogradu i Banja Luci, te napisane na stranicama najzloćudnije bolesti u Bošnjaka „Avazu“, stvarna su slika stanja u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina i Bošnjaci, odnosno region. Snajperista sa Jevrejskog groblja Aleksandar Vučić bi po velikosrpskoj logici stvari trebao da bude caribaša svemu, i da se njega pita za mišljenje, i da se njemu, predsjedniku agresorske države, polažu računi o tome šta Bošnjaci misle i žele. Nismo zaboravili da je ovaj Šešeljev četnik sa govornice Skupštine Srbije zabalio kako će za jednog Srbina biti ubijeno stotinu muslimana (Bošnjaka), kada se uživio u ulozi zlikovca sa Jevrejskog groblja kada je u vrijeme agresije pucao po Sarajevu i njegovim građanima.

Sve što je Bakir Izetbegović rekao u intervjuu za DW, izuzev natpisa na Vijećnici stav je svakog Bošnjaka, koji nema krizu nacionalnog identiteta i svjestan je da agresija na BiH nikad nije završena, nego se sa bojnog polja prenijela na političko polje. Naravno, da svaki Bošnjak ali i razuman građanin BiH želi da se prizna nezavisnost države Kosovo, posebno kad se u obzir uzmu činjenice koliko su srpskog terora podnijeli Albanci na Kosovu. Kosovo je država, to je stvarno stanje i Kosovo će biti država priznala ga BiH ili ne, ali sa priznanjem Kosova se rješavaju mnogi problemi od viznog režima do jačanja ekonomije i privrede u BiH. Stoga ne vidimo zbog čega je izjava Bakira Izetbegovića dočekana na nož od strane Srbije. S druge strane, zvanična Srbija bi trebala da primi k znanju da se njena u BiH ne pika ništa, i da već jednom shvate da je Bosna i Hercegovina nezavisna država, koja sama odgovara za svoje postupke kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Te da Bosni treba kakav savjetnik sigurno ga ne bi tražili u agresorskoj državi i genocidnoj bratiji, nego u prijateljskim zemljama i narodima. Sve ovo pokazuje koliko je R. Srbija i danas duboko umiješana u unutrašnja pitanja BiH i koliko je i danas prisutna politička agresija R. Srbije na BiH, te koliko je BiH, te njezin put ka Evropskoj uniji i NATO-u talac velikosrpske agresorske politike, koju predano prvode pomračeni i genocidom opsjednuti umovi u Banja Luci.


Sve što je Bakir Izetbegović rekao u intervjuu za DW, izuzev natpisa na Vijećnici, stav je svakog Bošnjaka, koji nema krizu nacionalnog identiteta i svjestan je da agresija na BiH nikad nije završena, nego se sa bojnog polja prenijela na političko polje. Naravno, da svaki Bošnjak ali i razuman građanin BiH želi da se prizna nezavisnost države Kosovo, posebno kad se u obzir uzmu činjenice koliko su srpskog terora podnijeli Albanci na Kosovu. Kosovo je država, to je stvarno stanje i Kosovo će biti država priznala ga BiH ili ne...


„Mislim da će masa u slučaju takvog scenarija biti naravno na strani odbrane teritorijalnog integriteta BiH. I da će ako proizvedu drugo poluvrijeme to poluvrijeme izgubiti. Nadam se politički, a ne vojno, oni koji se upuste u takvu sebičnu avanturu“ rekao je Izetbegović. Na pitanje novinara DW-a da li je spreman na najgori mogući scenario,odgovorio je: „Dakle na rat? Jesam. Ko voli ovu zemlju mora biti spreman ići do kraja kad je u pitanju njen teritorijalni integritet."

Ovo nisu misli samo Bakira Izetbegovića, nego je stav svakog patriote Bosne i Hercegovine, posebno Bošnjaka, koji su samo prije dvadeset dvije godine preživjeli jedanaesti genocid po redu, koji su skoro pa goloruki odbranili R. Bosnu i Hercegovinu od agresije Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a naspram sebe su imali četvrtu vojnu silu u Evropi i embargo na uvoz oružja. Ne znamo čemu se ibrete, Vučić, Dodik, Fahrudin Radončić i ostali velikosrbi i sluge velikosrpske politike. Možda misle da će Bošnjaci pruženih vratova u redu čekati na novo klanje i sami sebi kopati nove masovne grobnice u koje će biti bagerima zatrpavani. Izjava Bakira Izetbegovića je samo jasna poruka svima koji imaju bilo kakvu vrstu apetita spram teritorija države Bosne i Hercegovine, da će ako krenu na ovoj strani biti dočekani od onih koji su spremni svim raspoloživim sredstvima - pa i vlastitim životima -, braniti državnost i cjelovitost BiH, kao što su je branili i odbranili mnogo puta do sada. Zar treba da čudi da predsjednik jedne države brani integritet iste? Opasno je što Bakir Izetbegović kaže da će braniti BiH, a nije opasno što se R. Srbija i R. Hrvatska naoružavaju najsavremenijim oružjima? Opasno je što je Bakir Izetbegović spreman braniti svoju zemlju, a nije opasno što se Vučić i Kitarević neprestano prijeteći i agresorski odnose prema BiH?! Bakir Izetbegović je prijetnja sigurnosti regiona samo zato što kaže da njegov narod više neće sebi dozvoliti novi genocid, a nije prijetnja po region Vučić koji kaže da brani genocidnu tvorevinu i njezine institucije, i Dodik, koji se nalazi na crnoj listi u SAD? Zar nije paradoks da nam lekciju o miru i stabilnosti čitaju oni čiji inkriminirani generali, komandanti i vojnici, kao i najviši politički predstavnici - truhnu po bjelosvjetskim kazamatima, izdržavajući kazne za ratne zločine i genocid, ili čekajući presude po optužnicama za zločine protiv čovječnosti i genocid? Zar jedan četnički podvojvoda Vučić da morališe Bakiru Izetbegoviću o tome kako se čuva mir?

Nisu za ibreta Bakirove izjave, nego su za ibreta velikosrpske reakcije, koje nam samo pokazuju da ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da zvijer ostavi svoj trag. Previše je zvjerskih tragova po BiH ostavljeno; o njima svjedoče bijeli nišani nevino ubijenih u genocidu od Prijedora, Ključa, Sanskog Mosta, Bijeljine, Vlasenice, Višegrada, Foče, Zvornika, Bratunca, a posebno Srebrenice; o tragovima zvjerskim svjedoče masovne grobnice jezera Perućac, Tomašica, Crni vrh... o zvjerskim tragovima svjedoče srpski logori smrti. Toliko je zvijeri oko nas i tragova koji na njih upućuju, da se oprezan mora biti.

Svi koji misle da je Bakir Izetbegović sam u ovoj izjavi, varaju se; iza Bakira Izetbegovića kao člana Predsjedništva BiH, stoje patriote ove zemlje, spremne na svaki oblik otpora agresorima i sa Istoka i sa Zapada, pa još jednom im svima poručujemo „Velikom Bogom se kunemo da robovi biti nećemo“!!!Ostali prilozi:
» BOSNA PRIZNAJE, A SRBIJA NE PRIZNAJE, ALI JE I ONA POD PROTEKTORATOM!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. January 2019 17:04
» BOSNA I BOŠNJACI
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 21. January 2019 01:34
» ALI-PAŠA VJEČNO ŽIVI!
Avdo Metjahić | 20. January 2019 14:52
» ETO, KOSOVSKI CUKO ZA RUSKI VETO
Said Šteta | 18. January 2019 18:13
» BOLESTI I LIJEČENJA
Prof. Habib Mandžić | 18. January 2019 13:37
» ZAGREB I ANKARA, BEOGRAD I MOSKVA: JE LI BOSNA OPET NA STOLU BERLINSKOG KONGRESA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2019 15:36
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
Mr. Milan Jovičić | 17. January 2019 15:17
» SREBRENIČKA REZOLUCIJA EP JE IZRAZ KONTINUITETA PAMĆENJA GENOCIDA NAD NAŠIM NARODOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2019 19:37
» PATOLOŠKI LAŽOV NEMANJA KUSTURICA
Prof. dr. Jusuf Mulić | 14. January 2019 17:18
» GEBELSOVSKE GENSKE LAŽI MRZITELJA BOSNE
Said Šteta | 13. January 2019 13:36
» DVOJAKA LICEMJERNA ČOVIĆEVA POLITIKA PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 12. January 2019 18:53
» NESTALO JE JAGNJADI ZA KLANJE
Ajša Čišija | 12. January 2019 18:27
» POMENULO SE...6
Fatih Hadžić | 11. January 2019 15:50
» 27 GODINA GENOCIDNE TVOREVINE
Zijad Bećirević | 09. January 2019 21:29
» TEMELJI RS SU MASOVNE GROBNICE OD BOSANSKOG NOVOG DO TREBINJA
Mirsad Duratović | 09. January 2019 13:14
Ostali prilozi istog autora:
» TROVANJE UMA
23. October 2018 18:03
» MLADI, MI I BOSNA
09. October 2018 15:34
» POLITIČKA MAFIJA
06. September 2018 17:01
» NE HALALIM TI, BOŠNJAČE!!!
01. July 2018 15:35
» DUŠMANI BOSNE I BOŠNJAKA
21. June 2018 21:01