Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U povodu dana Genocidne tvorevine i dana početka genocida nad Bošnjacima
U SREBRENICI 9. JANUARA VELIKI SKUP PROBOSANSKIH ORGANIZACIJA, STRANAKA I LIDERA
Autor: NAP
Objavljeno: 30. December 2017. 14:12:34


Na inicijativu Pokreta “Odgovor”, u saradnji sa Pokretom “Majke enklava Srebrenica i Žepa”, udruženjima “Majke Srebrenice”, “Žene Srebrenice”, "Žene Podrinja" i Organizacijom šehida i poginulih boraca Srebrenice, u Srebrenici će 9. januara 2018. godine biti održana konferencija “Zaštita građanskih sloboda povratničke zajednice i demokratizacija na području entiteta Republika Srpska”.

- Na konferenciji ćemo govoriti o ostvarivanju prava i zaštiti građanskih sloboda povratničke zajednice na području entiteta Republika Srpska, te imati diskusiju o zajedničkoj strategiji odnosa prema SNSD-u i prema Savezu za promjene, perspektivama jedinstvenog probosanskog bloka na izborima 2018. godine - kazao je Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor”.

- Na konferenciju će biti pozvani predstavnici udruženja povratnika, lideri političkih stranaka, te predstavnici zvaničnih institucija. Vrijeme je za iskren i otvoren razgovor o tome kuda ide probosanska politika u RS-u, te šta ćemo raditi 2018. godine. Mi iz ‘Odgovora’ izražavamo spremnost da budemo moderatori u diskusiji, te ovim još jednom pokušavamo pokrenuti međustranački dijalog – kako o predizbornom, tako i o postizbornom djelovanju na području entiteta RS, - zaključio je Duraković.

Iz udruženja koja organizuju ovu konferenciju ukazano je da je ovog prilika da se konačno pokaže koje političke stranke, organizacije i pojedinci su spremni svoj lični i organizacijski integritet ugraditi u aktivno djelovanje na promjenama režima u entitetu RS.Ostali prilozi:
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora: