Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JOB DONJI VAKUF I UDRUŽENJE “ŽENA-ŽRTVA RATA” TRAŽE SUSPENZIJU POLICAJCA NJEGOŠA TOMIĆ KOJI VELIČA ČETNIŠTVO
Objavljeno: 08. January 2018. 16:01:14

Traži se smjena policajca Njegoša Tomića koji propagira srpske četničke fašističke tororističke organizacije


Jedinstvena organizacija boraca Unija veterana Donji Vakuf uputila je zahtjev nadležnima za suspenziju pripadnika Policijske stanice Donji Vakuf Njegoša Tomića, zbog kako su naveli, neprimjerenog ponašanja.

-Zbog neprimjerenog i nacionalističkog istupa vašeg pripadnika Njegoša Tomića tražimo hitno suspenziju i procesuiranje po službenoj dužnosti. Pripadnik vaše Policijske stanice objavio je fotografije neprimjerenog sadržaja, koje su uznemirile stanovništvo, a naročito pripadnike boračke populacije, na kojima je vidljivo da veliča nacionalizam i četništvo, što je nedopustivo za pripadnika MUP-a. Zato tražimo hitno suspenziju i udaljavanje iz jedinice, koja čuva red i mir, a ne da raspiruje međunacionalnu netrpeljivost, stoji u zahtjevu JOB-a.

O spornim fotografijama koje su objavljene na Facebooku oglasilo se i Udruženje “žena-žrtva rata”.


Podrška fašističkoj organizaciji


-Na društvenoj mreži Facebook objavljene su fotografije na kojima se vidi pripadnik MUP-a SBK Njegoš Tomić sa kokardom na šajkači. O ovom skandaloznom ponašanju policajca Tomića Udruženje “Žena-žrtva rata” je danas pismeno obavijestilo: MUP SBK- ministra Feliksa Vidovića, komesara Faika Adilovića, te šefa Odjeljenja za profesionalne standard Dalibora Šantića, kao i federalnog ministra MUP-a Aljošu Čamparu i direktor Federalne uprave policije Dragana Lukača.

Od nadležnih smo zatražili pokretanje disciplinskog postupka i sankcionisanje policajca Tomića zbog remećenja javnog reda, nepoštivanja zakona o Policijskim službenicima, zloupotrebe službene radnje i širenja nacionalne i vjerske mržnje. Slike na kojima policajac nosi kape i kokarde pod kojima su izvršeni ratni zločini i genocid u BiH izazvale su nove traume i strah kod preživjelih žrtava i svih dobronamjernih građana BiH, navodi se u saopštenju Udruženja, prenosi index.ba.

Policajac sa kokardom


Foto: Facebook.comOstali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29