Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Kanada
AKADEMIJA U TORONTU: "9. JANUAR 1992 - DAN POČETKA GENOCIDA U BIH˝
Autor: B.net
Objavljeno: 08. January 2018. 18:01:09


U organizaciji BIZ "Gazi Husrev Beg", Toronto i pod pokroviteljstvom Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Instituta za istraživanje genocida Kanada organizuje se tradicionalna Akademija bosanskohercegovačkih građana koji žive u Kanadi povodom obilježavanja 9. januara, Dana početka genocida u BiH. Akademija će se održati u subotu 13. 01. 2018. sa početkom u 7 sahata poslije podne u prostorijama BIZ "Gazi Husrev Beg", Toronto.

Dođite da se sjetimo zločina agresije i genocida u BiH, najvećih zločina poslije holokausta u Evropi.

Dođite da 9. januara kao dana genocidne tvorevine zajednički proglasimo neustavnim, štetnim za građane i narode u BiH, ponižavajućim za stotine hiljada žrtava i svijedoka agresije i genocida, nepravednim za sve prijatelje istine i pravde u svijetu.

Dođite da još jednom podsjetimo svijet da se 9. januar vezuje za agresiju, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid, urbicid, elitocid, mučenja u koncentracionim logorima smrti, masvna silovanja, masovna i nasilna protjerivanja i masovna uništenja, privrednih, kulturnih i duhovnih dobara u BiH.

Dođite da svojim prisustvom još jednom potvrdimo činjenicu: Sve relevantne naučno istraživačke institucije u svijetu prihvataju historijski utvrđene pravne i naučno istraživačke činjenice da su temelji entiteta RS: agresija, genocid, zločini protiv čovječnosti i ratni zločin.

Poštovani građani BiH u Kanadi pozovamo vas da na dostojanstven način što masovnije obilježimo 9. januar - Dan početka genocida u BiH.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora: