Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

PREDSJEDNICE GRABAR-BKITAROVIĆ, VIŠE POŠTOVANJA PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: B.net
Objavljeno: 16. January 2018. 15:01:39


Stranka za Bosnu i Hercegovinu očekuje da će sutrašnja službena posjeta predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović doprinijeti rješavanju niza otvorenih pitanja između dvije države.

Prije svega, da to iniciraju, očekujemo od članova Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH.
Nažalost, do sada predsjednica Hrvatske nije učinila ništa da se riješi pitanje granica između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i imovinsko pravnih odnosa.

U Republici Hrvatskoj se pokušava zakonom legalizirati pljačka imovine naše zemlje i njenih građana vrijedne nekoliko stotina miliona maraka.

Podsjećamo da je Bosna i Hercegovina Hrvatskoj vratila njenu imovinu.
Također, Repulika Hrvatska godinama nanosi ekonomsku štetu Bosni i Hercegovini nezakonitom uzurpacijom hidropotencijala iz Buškog jezera.

U duhu dobrosusjedskih odnosa i promicanja evropskih vrijednosti treba riješiti i pitanje radnika državljana Bosne i Hercegovine koji su u Hrvatskoj dobili nezakonite otkaze.


Ako bh vlasti ne uruče predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović sličan poklon kao na mom crtežu, onda piši da je sastanak propao. (Ilustracija: Šukrija Meholjić)


Stranka za Bosnu i Hercegovinu traži od predsjednice Grabar-Kitarović da promijeni ponašanje prema Bosni i Hercegovini i da ima u vidu da je to nezavisna i suverena država.

Pitanje Izbornog zakona BiH i unutrašnjeg ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine su isključiva nadležnost države Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

Proizvoljne izjave predsjednice Hrvatske o islamskim radikalistima u Bosni i Hercegovini su ustvari bježanje od rješavanja niza otvorenih pitanja.

Nažalost, nedavna presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu nije potakla najviše dužnosnike Republike Hrvatske da naprave zaokret u odnosu prema Bosni i Hercegovini.Ostali prilozi:
» BOSANSKI JEZIK U BOSANSKOJ KUĆI U BIRMINGHAMU
B.net | 21. February 2019 13:11
Ostali prilozi istog autora: