Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SDA SREBRENICA: NAČELNIK GRUJIČIĆ SE STAVIO NA STRANU ONIH KOJI PROVODE ZAVRŠNU FAZU GENOCIDA
Autor: B.net
Objavljeno: 02. February 2018. 15:02:39


Povjereništvo SDA Srebrenica najoštrije osuđuje ponašanje načelnika Mladena Grujičića, načelnika opštine Srebrenica, koji je organizovao prijem Milana Jolovića, komandanta ratne jedinice „Vukovi sa Drine“, koja je učestvovala u genocidu nad Bošnjacima „zaštićene zone“ UN Srebrenica.

SDA smatra da ovakvo ponašanje i rad načelnika ne doprinosi izgradnji mira, suživota, tolerancije i razumijevanja među građanima opštine Srebnrenica. Na ovaj način se načelnik Grujičić stavlja na jednu stranu, na stranu onih koji su učestvovali u genocidu, a ne na stranu žrtava i svih građana u ovom gradu.

Nažalost, načelnik se stavio na stranu onih koji provode završnu fazu genocida, a koja podrazumijeva negiranje genocida i glorifikaciju počinilaca genocida.

Očekujemo od svih izabranih Bošnjaka u Skupštini opštine Srebrenica da dosljedno stanu u zaštitu žrtava genocida i da brane interese Bošnjaka u Skupštini opštine Srebrenica. Od onih koji slijede politiku načelnika Grujičića u Skupštini opštine Srebrenica tražimo da to prestanu raditi i da se vode interesima onih koji su ih birali i imenovali.

SDA traži od pravosudnih institucija brže, temeljitije i sveobuhvatnije procesuiranje učesnika u genocidu nad Bošnjacima u „zaštićenoj zoni“ UN srebrenica, piše u saopćenju SDA Srebrenica.Ostali prilozi:
» BOSANSKI JEZIK U BOSANSKOJ KUĆI U BIRMINGHAMU
B.net | 21. February 2019 13:11
Ostali prilozi istog autora: