Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak
POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA KADROVA SPP: ZAPALJEN AUTOMOBIL DIREKTORA ĐONDIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 15. March 2018. 15:03:30


U jutarnjim časovima, tačnije oko 8:45 minuta, ispred JU «Dom za lica mentalno ometena u razvoju» u Tutinu, bačen je molotovljev koktel i zapaljeno je privatno vozilo direktora ove ustanove g. Omera Đondića. Napad je izvršen neposredno nakon dolaska direktora na posao.

Brzom reakcijom tehničkog osoblja Doma, zapaljeni autimobil je ugašen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

«Šteta na automobilu je zaista ogromna, ali značajnije od štete su svako pozadina i razlog zašto bi se meni kao novom direktoru ovog Doma, kao čovjeku koji je rođen i odrastao u ovoj čaršiji podmetao požar na privatnom automobilu pomoću molotovljevih koktela, za šta postoje dokazi i argumenti.» - kazao je Đondić.

On je dodao da je ovo očigledna prijetnja zbog razotkrivanja raznih nezakonitih radnji, malverzacija, korupcije, zloupotreba službenog položaja prethodnog rukovodstva ove javne ustanove, te nastavak medijske hajke koja je proteklog mjeseca vođena protiv njega, sa istim ciljem. Da se radi o dobro isplaniranom napadu, govori i činjenica da je napadač znao da samo taj dio parkirališta ove ustanove nije pokriven video nadzorom.«Svakako je ovo nešto što smo i ranije najavljivali u izjavama i javnim nastupima, da svaki dobar posao iza kojeg stoji iskrena i čista namjera kao i želja da se učine dobri koraci - uvijek u životu, a posebno u ovoj ustanovi nailazila na određene kočnice i opstrukcije. Još uvijek ne znamo i rano je da bismo znali ko stoji iza ovog postupka i zbog čega je to uradio, ali svakako da je jednostavno zaključiti da stoje zlonamjerne osobe, osobe koje ne žele dobro niti ovoj čaršiji, niti Domu za lica mentalno ometena u razvoju, niti meni privatno.» - dodao je direktor ove ustanove.

Dondić je kazao da je zadovoljan hitnom reakcijom policije, te da očekuje još bržu reakciju tužilaštva u cilju pronalaženja počinilaca. Poručuje da će ga ovaj slučaj dodatno motivirati da nastavi sa započetim projektima još snažnije.

«Svakako da ovaj vandalski čin mene čini dodatno opreznim i mudrijim, ali nikako neće učiniti da me pokoleba u namjeri da istrajem i dam doprinos kako bi ovaj Dom doživio bolje dane. Ubijeđen sam da će nam cijela javnost i svi nadležni organi u tome pomoći, a na prvom mjestu Uzvišeni Gospodar.» - zaključio je Đondić.

O slučaju je obaviješteno resorno ministarstvo kao i kabinet ministra Zorana Đorđevića, koji je dao podršku novom direktoru tutinskog Doma za lica mentalno ometena u razvoju na putu realizacije projekata unapređenja ove ustanove, obećao punu podršku u rasvjetljavanju slučaja i zaštiti direktora Đondiću.
Ostali prilozi:
» U NEW YORKU PANEL ZA PAMĆENJE SA MAJKA SREBRENICE
Bošnjaci.Net | 14. March 2019 14:10
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13