Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Učenici pjesnici
PLAV: SVEČANO OBILJEŽEN SVJETSKI DAN POEZIJE U JU SMŠ "BEĆO BAŠIĆ“
Autor: B.net
Objavljeno: 22. March 2018. 14:03:38Rukovodilac literarne sekcije Senada Đešević, prof.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije 21. 3. 2018. godine, imali smo čast da našu školu posjete članovi literarne sekcije iz Srednje mješovite škole iz Andrijevice, sa Majom Folić i Ljiljanom Bulajić, profesoricama crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti.

Na početku programa prisutnima se obratio zamjenik direktora škole Ranko Bojović, zatim su se obratile Senada Đešević i Ljiljana Bulajić, rukovodioci literarne sekcije u Plavu i Andrijevici.

Obilježavanje Svjetskog dana poezije ima za cilj motivisanje, pisanje, objavljivanje, promovisanje, čitanje i proučavanje poezije širom svijeta, naročito mladih ljudi.

Znajući da je umjetnost zasnovana na svom ličnom doživljaju, učenici su se predstavili nadasve svojim kreativnim, originalnim i emotivnim radovima. U njima su prepoznati originalni stavovi autora, njihovo viđenje svijeta koji ih okružuje... dajući pečat, kroz intimne priče o ljubavi, sreći, patnji, bolovima, htjenjima. Njegujući kvalitet, pokazuju zrelost, kroz glas srca, koji dopire iz dubine duše, mladih bića, ispoljavajući probranim riječima lavinu emocija, iskreno i čedno.

Danas su imale priliku da se iz andrijevičke škole predstave učenice: Vukićević Milena, Ćirović Anđela, Tijanić Jasna, Folić Katarina i Stanić Nikolina.Dok su se iz plavske škole svojim radovima predstavili: Ervina Omeragić, Belma Markišić, Amil Đešević, Arnes Osmančević, Amelija Hot, Almina Šahmanović, Samed Mehmedović, Marko Bolević, Mladen Novićević, Stefan Novićević, Samra Kandić, Omar Musić, Amra Deljanin i Semra Markišić.
Predstavljanje učeničkih radova je potkrijepio, zvucima sa gitare, Adnan Šahmanović, učenik prve godine, iz Plava.

Na kraju predstavljanja gostima su učenici sa Senadom Đešević, prof. pripremili bogat koktel.
Ovim obilježavanjem je potvrđena međuopštinska saradnja imeđu dvije škole, saradnja među aktivima, kao i saradnja među sekcijama, napisala je Rukovodilac literarne sekcije, Senada Đešević, prof.
Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ: ČOVIĆ PODRŽAO STAVOVE MATVIYENKO
Vijesti.ba | 24. April 2018 16:06
» DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
B.net | 23. April 2018 15:18
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
Eset Muračević | 23. April 2018 14:48
Ostali prilozi istog autora:
» KAKO IZAĆI IZ KRIZE
21. April 2018 11:36