Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Građanski savez
NIHAD ČOLPA (GS): KONGRES SAD-A PORUČIO, ČOVIĆ JE REZERVNI RUSKI IGRAČ
Autor: B.net
Objavljeno: 20. April 2018. 16:04:58

Nihad Čolpa: Čović se očito preračunao u svojoj procjeni da će približavanjem Rusiji, kod Sjedinjenih Američkih Država probuditi interes za podršku njegovim antidemokratskim i rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona, i pomiješao SAD i SDA. Sjedinjene Američke Države ne pristaju na politiku ucjena sa kojom se Čović saživio


Zaključak Kongresa Sjedinjenih Američkih Država o Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću kao najvećim kočničarima Bosne i Hercegovine, pokazuje da SAD na predsjednika HDZ-a gledaju kao na rezervnog ruskog igrača u Bosni i Hercegovini, smatra predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

"Čović se očito preračunao u svojoj procjeni da će približavanjem Rusiji, kod Sjedinjenih Američkih Država probuditi interes za podršku njegovim antidemokratskim i rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona, i pomiješao SAD i SDA. Sjedinjene Američke Države ne pristaju na politiku ucjena sa kojom se Čović saživio".

Čolpa ističe da ovom prilikom građani Bosne i Hercegovine konačno imaju na čemu zahvaliti Draganu Čoviću.

"Nedavno je organizacija za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine takozvani HNS histerično optužila ni manje ni više nego Sjedinjene Američke Države za rušenje ustavnog poretka BiH, zbog podrške ideji reduciranja Doma naroda. To je i više nego jasan dokaz da se Čović i SAD kada je riječ u političkim procesima u Bosni i Hercegovini nalaze na potpuno suprotnim stranama", podsjetio je predsjednik Građanskog saveza.

On smatra da savezništvo Čovića i Dodika pored svojih negativnih strana po interese Bosne i Hercegovine, ima i jednu sasvim pozitivnu dimenziju.

"Trebale su godine i godine da se bosanskohercegovačkoj javnosti otvaraju oči pred činjenicom da u BiH manjina vlada demokratskom većinom. Politički savez Dodika i Čovića demonstrirao je kako ta vladavina izgleda u praksi, ali i pokazao ko joj se na globalnom planu protivi, a ko je podržava. Ne podržavaju je oni koje Čović i Ljubić optužuju za rušenje ustavnog poretka BiH, odnosno oni što smatraju da su Dodik i Čović najveći kočničari BiH, a podržavaju je oni koji nastoje da putem podrške paravojnim formacijama destabiliziraju BiH", zaključio je Čolpa.Ostali prilozi:
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
B.net | 10. December 2018 15:28
» NEGIRANJE GENOCIDA PREPREKA POMIRENJU
NAP | 10. December 2018 02:52
» PLAVSKI KLUB FILANTROPA: “ZADOVOLJSTVO JE BITI HUMAN”
Senada Đešević, prof. | 06. December 2018 19:28
» ZAVRŠNICA IZ PRIČE: KRVAVI ČARŠAF
Halil Džananović | 06. December 2018 18:58
Ostali prilozi istog autora:
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
10. December 2018 15:28
» POKUNJENI DODIK
05. December 2018 17:10