Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
Autor: B.net
Objavljeno: 23. April 2018. 15:04:01


Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik dr. Muamer Zukorlić sastao se sa delegacijom OSCE-a koju je predvodila šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Mikaela Turman.

Tom prilikom gosti su se interesirali za opće političko stanje u Sandžaku, sa posebnim osvrtom na eskalaciju nasilja u posljednje vrijeme, kao i mogući razvoj političke situacije u kontekstu strateškog partnerstva između SDA i SDP.

Gosti su se također interesirali za stav Stranke pravde i pomirenja u vezi promjene zakonske regulative o nacionalnim savjetima, te programskim odrednicama ove stranke u vezi sa predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Tokom sastanka dr. Zukorlić je ukazao da se ne može biti optimističan s obzirom na opću političku situaciju u Sandžaku, i činjenicu da dvije političke partije koje su od devedesetih godina kontrolisale ovaj prostor i dalje kroz poluge vlasti drže kao taoce građane Sandžaka, ne dozvoljavajući razvoj neophodne političke kulture i unapređivanje političke svijesti. Ako dodamo tome da su kriminal i korupcija jedan od najdominantnijih faktora u Sandžaku, uz jasnu spregu kriminala, politike, pravosuđa i policije, nije teško shvatiti zašto mnogi od mladih u Sandžaku vide spas u bježanju sa ovih prostora. Ekonomsko-socijalna situacija kao posljedica toga je očajno loša i zbog veoma loše saobraćajne infrastrukture skoro da je nemoguće pokrenuti ozbiljnu ekonomsko-socijalnu inicijativu, zaključio je Zukorlić.
Ostali prilozi:
» BILI SMO TANDEM
B.net | 22. January 2019 15:38
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
Ostali prilozi istog autora:
» BILI SMO TANDEM
22. January 2019 15:38