Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

HAPŠENJE GENERALA DUDAKOVIĆA JE UDAR NA BRANIOCE BOSNE I ŽRTVE AGRESIJE I GENOCIDA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 27. April 2018. 13:04:43

Hapšenje generala Dudakovića i ostalih pripadnika Armije R BiH, posljednji je krik koji nas budi, ako ne ustanemo, više nije do naših dušmana, nego je do nas. Šehidi i gazije, nam halaliti neće, a mi sami sebi halalit ne možemo.


ELMEDINA MUFTIĆ: U liku i djelu generala Atifa Dudakovića i svakog pripadnika časne i slavne Armije Republike Bosne i Hercegovine, ogleda se istina o nama, Bošnjacima, našoj borbi za opstanak države Bosne i Hercegovine, kao preduslova za opstanak našeg naroda. General Atif Dudaković, je čudo bosanskog otpora, opstanka i pobjede. General Atif Dudaković je naša sloboda i naš opstanak, i s toga je njegovim hapšenjem, uhapšena istina, pravda i sloboda. A njegova nevinost je neupitna, kao što je neupitan i opstanak Bosne i Bošnjaka.
Udari na istinu o agresiji i genocidu, te pokušaj da se izjednače agresori i branitelji neprestano traju. Velikosrpska i velikohrvatska politička mašnerija neumorno radi na jačanju krive interpretacije istine o agresiji i genocidu, te UZP koji su izvršeni na nezavisnu R BiH od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske, te izvršenom genocidu i zločinima protiv čovječnosti nad Bošnjacima kao vezivnom tkivu opstanka i očuvanja BiH, kao multičetničke, multikulturalne i multireligijske države.

Bošnjaci, kao žrtve genocida i UZP-a, od prestanka agresije Srbije, Crne Gore i Hrvatske, izloženi su stalnim pritiscima, odnosno lažima i podvalama koje nam se serviraju iz Beograda i Zagreba, a realiziraju ih domaće sluge tih režima, odnosno pokušajima da se srpski i hrvatski genocidno-zločinački obraz opere time što će se bošnjački obraz uprljati krvlju izmišljenih zločina, odnosno što će se borba za odbranu BiH i opstanak Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid, staviti u istu ravan sa agresorima. Gdje će se branitelji R BiH proglasiti zločincima. U sklopu postagresijske agresije koja je usmjerena na psihu Bošnjaka, procesuiraju se ratni komadanti Armije R BiH, za izmišljenje zločine, a sve u svrhu izjednačavanja strana, odnosno izjedanačavanja zločinaca i žrtava.

Hapšenje generala Atifa Dudakovića, ratnog komadanta Petog korpusa Armije R BiH, od strane SIPA-e i MUP-a Unsko-sanskog kantona, zbog sumnje u „počinjene ratne zločine“, potvrđene su riječi rah. generala Izeta Nanića: „I poslije rata, je rat“, jer se ovakvim procesima šalje jasna poruka genocidašima i zločincima, da i u budućnosti mogu da izvrše genocid i zločine, a da će oni koji im se suprotstave biti gonjeni pred licem „pravde“, što je presedan u svijetu.

Za sve nas koji znamo razliku između dobra i zla, agresije i odbrane, genocida i borbe za opstanak, fašizma i antifašizma, hapšenje generala Atifa Dudakovića je udar na pravo čovjeka da se brani, udar na slobodu, udar na žrtve agresije i genocida, udar na interperatciju istine o agresiji i genocidu. General Atif Dudaković je heroj kojim se ponosi ne samo Bosna i Hercegovina i Bošnjaci, nego se njime ponosi sav slobodni svijet. General Atif Dudaković je u vremenu agresije pokazao izvanredne vojničke i komandne sposobnosti, suprostavljajući se četvrtoj vojnoj sili u Evropi, krvolicima koji su krenuli da genocidom zatru bošnjački narod i državu RBiH. General Atif Dudaković je agresorima pokazao da za pobjedu nije dovoljno imati oružje i mržnju, za pobjedu se mora imati um, ljubav i svetinja koja se brani, a naš general je sa svojim suborcima barnio jedinu nam domovinu Bosnu i svoj narod kome je prijetio nestanak. Za sve nas general Atif Dudaković je heroj, u kojem se ogleda čudo bosanskog otpora, snaga bošnjačkog čovjeka, ljubav spram domovine za koju se ne libi ni život dati.

Hapšenjem generala Dudakovića, uhapsili ste Bošnjake, naše pravo na odbranu, život, opstanak i postojanje. Uhapsili ste žrtve genocida od Prijedora do Srebrenice, uhapsili ste istinu o časnoj borbi Armije R BiH, uhapsili ste multikulturalnost, multietničnost Bosne, uhapsili ste čast i dostojanstvo.Hvala ti, generale Dudakoviću za slobodnu, nedjeljivu, suverenu, postojanu Bosnu i Hercegovinu!
Hvala ti, generale Dudakoviću za čast i ponos što te imamo! Hvala ti, generale Dudakoviću, što si pred agresorom ostao uspravan, hrabar i nepokolebljiv. Hvala ti, generale Dudakoviću što si genocidašima i zločincima pokazao da su kukavice, koje pred „Silom nebeskom“ bježe! Hvala ti, generale Dudakoviću, za svaki oslobođeni milimetar okupirane nam domovine Bosne i Hercegovine! Hvala ti, generale Dudakoviću, što neprijateljima nisi dopustio da naašem narodu zatru trag i da nam Bosnu podijele. Hvala ti, generale Dudakoviću, što si stao na branik domovine i naroda! Hvala ti, što si pokazao da inat bosanski može da pobijedi zloduh četnički! Hvala ti, generale Dudakoviću što su pred tobom i tvojim borcima genocidne hulje osjećale strah koji mogu da osjete samo kukavice, kad se nađu pred gazijama!

Istina o agresiji i genocidu zapisana je u Presudama Međunarodnog suda za ratne zločine, Međunarodnog suda pravde, kao što stoji i ovjekovječena u mezaristanima, masovnim grobnicama, logorima, koje svjedoče namjere agresora.

U liku i djelu generala Atifa Dudakovića i svakog pripadnika časne i slavne Armije Republike Bosne i Hercegovine, ogleda se istina o nama, Bošnjacima, našoj borbi za opstanak države Bosne i Hercegovine, kao preduslova za opstanak našeg naroda. General Atif Dudaković, je čudo bosanskog otpora, opstanka i pobjede. General Atif Dudaković je naša sloboda i naš opstanak, i s toga je njegovim hapšenjem, uhapšena istina, pravda i sloboda. A njegova nevinost je neupitna, kao što je neupitan i opstanak Bosne i Bošnjaka.
General Dudaković se sa Petim korpusom Armije R BiH, borio protiv tri vojske i pobijedio ih, na nama Bošnjacima je da se suprotstavimo nepravdi koja se nanosi našim generalima, komadantima, vojnicima, svim pripadnicima časne Armije R BiH, da se konačno podignemo i kažemo dosta više hapšenjima onih koji su pružili otpor agresoru, koji su narod poveli u odbranu golih života, koji su svojim umijećem zaustavili agresore u nakani da biološki istrijebe Bošnjake i da podijele Bosnu i Hercegovinu. Haram nam je Bošnjaci, ali i sve patrtiote, da šutimo i ništa ne činimo dok nam četnička i ustaška kopilad udara na čast i obraz, na najbiolje sinove ove zemlje, a još se naša krv na njihovim rukama osušila nije.
Hapšenje generala Dudakovića i ostalih pripadnika Armije R BiH, posljednji je krik koji nas budi, ako ne ustanemo, više nije do naših dušmana, nego je do nas. Šehidi i gazije, nam halaliti neće, a mi sami sebi halalit ne možemo.Ostali prilozi:
» MAJKA HATIDŽA MEHMEDOVIĆ NIJE DOČEKALA OVAJ DAN!
Ramzija Kanurić-Oraščanin | 21. March 2019 01:15
» PRESUDA ZLOČINCU KARADŽIĆU: SATISFAKCIJA ILI AKCIJA
Elmedina Muftić | 20. March 2019 21:53
» PRIMJERI NEČOJSTVA I KUKAVIČLUKA
Šemso Agović | 19. March 2019 14:59
» SRBOVANJE, LUDOM RADOVANJE!
Mr. Milan Jovičić | 19. March 2019 13:03
» SVJETSKI USPJEH U PREZENTIRANJU SEVDALINKE
Samir Hadzalić | 17. March 2019 22:24
» TAMNI OBLACI NAD VIŠEGRADOM
Zijad Bećirević | 17. March 2019 22:08
» POŠTENO O ZLU
Said Šteta | 17. March 2019 11:59
» KUDA IDE OVAJ SVIJET
Aziz Hurem | 17. March 2019 11:56
» SAMO ISTINOM DO MIRNOGA SUŽIVOTA
Mr. Milan Jovičić | 17. March 2019 11:35
» MILORAD DODIK, SIN OCA SRSPKE NACIJE DO-BRICE ĆOSIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. March 2019 22:28
» O NARODU I KOPRIVI...
Hazbija Kalač | 13. March 2019 20:22
» DOK INZKO SANJA ČETNICI ORGIJAJU
Džebrail Bajramović | 12. March 2019 15:35
» IZRAELSKI CJENOVNIK
Amir Telibećirović | 07. March 2019 20:12
» DNEVNIK ANE MLADIĆ
Said Šteta | 04. March 2019 19:46
» IME MANJEG BH. ENTITETA JE OSPORIVO
Džebrail Bajramović | 01. March 2019 20:52
» POKUŠAJ IDEOLOŠKOG PONIŽAVANJA MOSTARA
Amir Telibećirović | 28. February 2019 21:52
Ostali prilozi istog autora:
» TROVANJE UMA
23. October 2018 18:03
» MLADI, MI I BOSNA
09. October 2018 15:34
» POLITIČKA MAFIJA
06. September 2018 17:01