Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

HAPŠENJE GENERALA DUDAKOVIĆA JE UDAR NA BRANIOCE BOSNE I ŽRTVE AGRESIJE I GENOCIDA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 27. April 2018. 13:04:43

Hapšenje generala Dudakovića i ostalih pripadnika Armije R BiH, posljednji je krik koji nas budi, ako ne ustanemo, više nije do naših dušmana, nego je do nas. Šehidi i gazije, nam halaliti neće, a mi sami sebi halalit ne možemo.


ELMEDINA MUFTIĆ: U liku i djelu generala Atifa Dudakovića i svakog pripadnika časne i slavne Armije Republike Bosne i Hercegovine, ogleda se istina o nama, Bošnjacima, našoj borbi za opstanak države Bosne i Hercegovine, kao preduslova za opstanak našeg naroda. General Atif Dudaković, je čudo bosanskog otpora, opstanka i pobjede. General Atif Dudaković je naša sloboda i naš opstanak, i s toga je njegovim hapšenjem, uhapšena istina, pravda i sloboda. A njegova nevinost je neupitna, kao što je neupitan i opstanak Bosne i Bošnjaka.
Udari na istinu o agresiji i genocidu, te pokušaj da se izjednače agresori i branitelji neprestano traju. Velikosrpska i velikohrvatska politička mašnerija neumorno radi na jačanju krive interpretacije istine o agresiji i genocidu, te UZP koji su izvršeni na nezavisnu R BiH od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske, te izvršenom genocidu i zločinima protiv čovječnosti nad Bošnjacima kao vezivnom tkivu opstanka i očuvanja BiH, kao multičetničke, multikulturalne i multireligijske države.

Bošnjaci, kao žrtve genocida i UZP-a, od prestanka agresije Srbije, Crne Gore i Hrvatske, izloženi su stalnim pritiscima, odnosno lažima i podvalama koje nam se serviraju iz Beograda i Zagreba, a realiziraju ih domaće sluge tih režima, odnosno pokušajima da se srpski i hrvatski genocidno-zločinački obraz opere time što će se bošnjački obraz uprljati krvlju izmišljenih zločina, odnosno što će se borba za odbranu BiH i opstanak Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid, staviti u istu ravan sa agresorima. Gdje će se branitelji R BiH proglasiti zločincima. U sklopu postagresijske agresije koja je usmjerena na psihu Bošnjaka, procesuiraju se ratni komadanti Armije R BiH, za izmišljenje zločine, a sve u svrhu izjednačavanja strana, odnosno izjedanačavanja zločinaca i žrtava.

Hapšenje generala Atifa Dudakovića, ratnog komadanta Petog korpusa Armije R BiH, od strane SIPA-e i MUP-a Unsko-sanskog kantona, zbog sumnje u „počinjene ratne zločine“, potvrđene su riječi rah. generala Izeta Nanića: „I poslije rata, je rat“, jer se ovakvim procesima šalje jasna poruka genocidašima i zločincima, da i u budućnosti mogu da izvrše genocid i zločine, a da će oni koji im se suprotstave biti gonjeni pred licem „pravde“, što je presedan u svijetu.

Za sve nas koji znamo razliku između dobra i zla, agresije i odbrane, genocida i borbe za opstanak, fašizma i antifašizma, hapšenje generala Atifa Dudakovića je udar na pravo čovjeka da se brani, udar na slobodu, udar na žrtve agresije i genocida, udar na interperatciju istine o agresiji i genocidu. General Atif Dudaković je heroj kojim se ponosi ne samo Bosna i Hercegovina i Bošnjaci, nego se njime ponosi sav slobodni svijet. General Atif Dudaković je u vremenu agresije pokazao izvanredne vojničke i komandne sposobnosti, suprostavljajući se četvrtoj vojnoj sili u Evropi, krvolicima koji su krenuli da genocidom zatru bošnjački narod i državu RBiH. General Atif Dudaković je agresorima pokazao da za pobjedu nije dovoljno imati oružje i mržnju, za pobjedu se mora imati um, ljubav i svetinja koja se brani, a naš general je sa svojim suborcima barnio jedinu nam domovinu Bosnu i svoj narod kome je prijetio nestanak. Za sve nas general Atif Dudaković je heroj, u kojem se ogleda čudo bosanskog otpora, snaga bošnjačkog čovjeka, ljubav spram domovine za koju se ne libi ni život dati.

Hapšenjem generala Dudakovića, uhapsili ste Bošnjake, naše pravo na odbranu, život, opstanak i postojanje. Uhapsili ste žrtve genocida od Prijedora do Srebrenice, uhapsili ste istinu o časnoj borbi Armije R BiH, uhapsili ste multikulturalnost, multietničnost Bosne, uhapsili ste čast i dostojanstvo.Hvala ti, generale Dudakoviću za slobodnu, nedjeljivu, suverenu, postojanu Bosnu i Hercegovinu!
Hvala ti, generale Dudakoviću za čast i ponos što te imamo! Hvala ti, generale Dudakoviću, što si pred agresorom ostao uspravan, hrabar i nepokolebljiv. Hvala ti, generale Dudakoviću što si genocidašima i zločincima pokazao da su kukavice, koje pred „Silom nebeskom“ bježe! Hvala ti, generale Dudakoviću, za svaki oslobođeni milimetar okupirane nam domovine Bosne i Hercegovine! Hvala ti, generale Dudakoviću, što neprijateljima nisi dopustio da naašem narodu zatru trag i da nam Bosnu podijele. Hvala ti, generale Dudakoviću, što si stao na branik domovine i naroda! Hvala ti, što si pokazao da inat bosanski može da pobijedi zloduh četnički! Hvala ti, generale Dudakoviću što su pred tobom i tvojim borcima genocidne hulje osjećale strah koji mogu da osjete samo kukavice, kad se nađu pred gazijama!

Istina o agresiji i genocidu zapisana je u Presudama Međunarodnog suda za ratne zločine, Međunarodnog suda pravde, kao što stoji i ovjekovječena u mezaristanima, masovnim grobnicama, logorima, koje svjedoče namjere agresora.

U liku i djelu generala Atifa Dudakovića i svakog pripadnika časne i slavne Armije Republike Bosne i Hercegovine, ogleda se istina o nama, Bošnjacima, našoj borbi za opstanak države Bosne i Hercegovine, kao preduslova za opstanak našeg naroda. General Atif Dudaković, je čudo bosanskog otpora, opstanka i pobjede. General Atif Dudaković je naša sloboda i naš opstanak, i s toga je njegovim hapšenjem, uhapšena istina, pravda i sloboda. A njegova nevinost je neupitna, kao što je neupitan i opstanak Bosne i Bošnjaka.
General Dudaković se sa Petim korpusom Armije R BiH, borio protiv tri vojske i pobijedio ih, na nama Bošnjacima je da se suprotstavimo nepravdi koja se nanosi našim generalima, komadantima, vojnicima, svim pripadnicima časne Armije R BiH, da se konačno podignemo i kažemo dosta više hapšenjima onih koji su pružili otpor agresoru, koji su narod poveli u odbranu golih života, koji su svojim umijećem zaustavili agresore u nakani da biološki istrijebe Bošnjake i da podijele Bosnu i Hercegovinu. Haram nam je Bošnjaci, ali i sve patrtiote, da šutimo i ništa ne činimo dok nam četnička i ustaška kopilad udara na čast i obraz, na najbiolje sinove ove zemlje, a još se naša krv na njihovim rukama osušila nije.
Hapšenje generala Dudakovića i ostalih pripadnika Armije R BiH, posljednji je krik koji nas budi, ako ne ustanemo, više nije do naših dušmana, nego je do nas. Šehidi i gazije, nam halaliti neće, a mi sami sebi halalit ne možemo.Ostali prilozi:
» MOSTARIZACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
Džebrail Bajramović | 26. May 2018 01:52
» JESU LI BOŠNJACI ODUSTALI DA LIČE NA SAMI SEBE ILI SU PRISTALI DA LIČE NA SVOJE PROTIVNIKE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. May 2018 16:05
» ŽIVIMO U SADAŠNJOSTI A NE U BUDUĆNOSTI
Arsim Tarik Saliji | 21. May 2018 20:20
» NEDELJKO
Haris Hojkurić | 19. May 2018 01:31
» ZLOĆUDNA, BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKA OSOVINA ZLA!
Mr. Milan Jovičić | 17. May 2018 20:44
» RAMAZANSKI DERT
Aziz Hurem | 17. May 2018 14:51
» RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. May 2018 15:19
» POGREŠNO JE VEZATI SE ZA POLITIČKE GUBITNIKE
Džebrail Bajramović | 15. May 2018 21:32
» IZRAŽAVANJE VLASTITIH MISLI BEZ TEŽNJE KA DOMINACIJI
Medina Hodžić | 10. May 2018 20:42
» KOME TO SMETA DOLAZAK ERDOANA?
Mr. Milan Jovičić | 10. May 2018 17:40
» MALEJZISKO ČUDO ZA POUKU I PORUKU SVIM POLITIČARIMA KOJI IMAJU PAMETI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. May 2018 14:17
» ATIF DUDAKOVIĆ - BOŠNJAČKI ARMINIUS (HERMANN)
Nedim Kadrić | 08. May 2018 16:48
» NAVODNO ZABRANJENI INTERVJU MEŠE SELIMOVIĆA
Sead Zubanović | 08. May 2018 16:48
» ODLAZAK U DŽAMIJU, NAŠ ISTINSKI POVRATAK JEDINSTVU
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 07. May 2018 15:42
Ostali prilozi istog autora:
» PROBUDI SE, BOŠNJAČE!
12. February 2018 17:41
» DRŽAVA, NAROD I GAZIJE
28. December 2017 13:57
» FINA GRADSKA (PIJANA) RAJA
19. December 2017 21:20
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
04. December 2017 02:15
» ČASNE SESTRE U SLUŽBI ĐAVOLU
30. November 2017 14:32
» SPIN VELIKO-SRPSKE BRATIJE
15. November 2017 14:52