Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reakcija predsjednika Stranke za BiH na izjave Damira Borasa i Davorina Rudolfa
JERLAGIĆ PORUČIO BORASU I RUDOLFU: GOSPODO, NEMATE PRAVA MIJEŠATI SE U UNUTRAŠNJE UREĐENJE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 30. May 2018. 13:05:56

JERLAGIĆ: Gospodine Rudolf, želim Vas podsjetiti da je jedna od posljedica udružneg zločinačkog poduhvata ubijanje Bošnjaka i etničko čišćenje Mostara, Ljubuškog, Stoca, Čapljine, Prozora i drugih gradova u BiH pod vodstvom političkog i vojnog vrha tadašnje samozvane HZHB i HVO-a. I da se na tim područjima želi provoditi politika proporcionalnosti, a ne pariteta.


Podsjećamo, da su boraveći u Sarajevu gospoda Boras i Rudolf govorili o ugroženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Gospodo, podsjećam vas da je Bosna i Hercegovina suverena i nezavisna država naroda i građana.
Cijenim i poštujem vaše titule i akademska zvanja, ali isto tako sam duboko ubjeđen da nemate prave informacije o stanju u Bosni i Hercegovini, pa tako vaši istupi o stanju Hrvata u Bosni i Hercegovini djeluju prilično paušalnim, odnosno orkestriranim od strane ljudi koji imaju značajno manje akademsko znanje od onoga koje Vi posjedujete.

Gospodine Boras, upravo suprotno Vašim izjavama, Hrvati u Bosni i Hercegovini su ravnopravni građani kao i druga dva naroda, dok jedini koji nisu ravnopravni u Bosni i Hercegovini su građani koje ovdje nazivaju pogrdnim nazivom ''OSTALI''.

Gospodine Rudolf, želim Vas podsjetiti da je jedna od posljedica udružneg zločinačkog poduhvata ubijanje Bošnjaka i etničko čišćenje Mostara, Ljubuškog, Stoca, Čapljine, Prozora i drugih gradova u BiH pod vodstvom političkog i vojnog vrha tadašnje samozvane HZHB i HVO-a. I da se na tim područjima želi provoditi politika proporcionalnosti, a ne pariteta. Podsjećam Vas da je princip pariteta prisutan na nivou Bosne i Hercegovine i na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, tamo gdje su Bošnjaci većina, a da je princip proporcionalnosti, tj, jedan čovjek, jedan glas u entitetu Republika Srpska. Takođe, političko djelovanje HDZBiH traži taj princip i u gradu Mostaru gdje je UZP ostavio najviše krvavog traga, a Bošnjake učinio malobrojnijim, napisao je u reakciji Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA MUFTIJA
MINA | 19. March 2019 19:43
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13