Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
ODRŽANA 47. REDOVNA SJEDNICA RIJASETA
Autor: MINA
Objavljeno: 31. May 2018. 16:05:05


Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 47. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici su imenovani rukovodioci službi za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove u Muftijstvu travničkom i goraždanskom. Data je saglasnost na obrasce za izvještaj o ramazanskim aktivnostima, Pravila Studentskog centra IZ, te uslovna saglasnost na Prijedlog Pravilnika o stručnoj praksi studenata Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

Rijaset IZ u BiH je usvojio prijedlog raspodjele sredstava za finansijsku podršku muftijstvima iz domena Odjela za brak i porodicu i Prednacrt Pravilnika o organizaciji i radu medžlisa.

Također je na prijedlog Ureda za društvenu brigu i Uprave za ekonomske poslove odobreno izdvajanje pomoći za više projekata koje realizuju medžlisi IZ u BIH i za socijalno ugrožene kategorije društva, kao i za udruženja koja im pružaju podršku.

U okviru dnevnog reda današnje sjednice razmatrano je i više pitanja iz domena radno-pravnog statusa uposlenika Rijaseta, među kojima je i davanje saglasnosti Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu za raspisivanje Konkursa za izbor akademskog osoblja - nastavnika za naučnu oblast Hadis i davanje saglasnosti za izbor i imenovanje direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i bibliotekara i referenta na fonoteci i muzeju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.Ostali prilozi:
» SVJETSKI ŠAMAR NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI
Vijesti.ba | 13. July 2019 11:17
Ostali prilozi istog autora: