Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, prisustvovao obilježavanju Dana šehida u Bratuncu i Vlasenici
ŠEHIDI SU NAM OSTAVILI DOMOVINU, MIR I SLOBODU, ISKAŽIMO IM VELIKO POŠTOVANJE
Autor: B.net
Objavljeno: 16. June 2018. 17:06:17


Na šehidskim mezarjima Veljaci u Bratuncu i Rakita u Vlasenici, danas je, 16. juna 2018. godine, uz prisustvo velikog broja porodica šehida, Bošnjaka iz Podrinja, predstavnika Islamske zajednice i izabranih zvaničnika, obilježen Dan šehida.

Obilježavanju je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji je najprije posjetio mezarje u Bratuncu, gdje je položio cvijeće i odao počast bratunačkim šehidima. Potom, potpredsjednik je posjetio Vlasenicu, gdje je ogranizovana centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida za područje Muftijstva tuzlanskog. Na mezarju Rakita je položio cvijeće, proučio Fatihu šehidima ovog podrinjskog grada, a potom prisustvovao prigodnom vjerskom programu koji je upriličen u gradskoj Hajrija džamiji.Potpredsjednik Salkić se obratio prisutnima, te kazao da je naša obaveza da budemo zajedno i jedinstveni, te da na današnji dan posjećujemo mezarja naših šehida.

-Sve dok budemo zajedno i dok budemo njegovali sjećanje na naše šehide, mala je vjerovatnoća da nam se ponovi 1992. i 1995. godina. Ako se podijelimo i ako zaboravimo naše šehide, budimo sigurni da idemo u pravcu 1992. godine. Da nam se to zlo ne bi ponovilo, mi koji smo ovdje, obezbijedimo da nas iduće godine, na Dan šehida, bude još više na mezarjima. Obezbijedimo da bude više naše djece i naših unuka i prenesimo im sve ono što smo doživjeli. Kažimo im istinu i podučimo ih da cijene svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i da cijene mir i slobodu. Jer, naša domovina Bosna i Hercegovina, mir i sloboda su najvrednije tekovine koje su nam ostavili naši šehidi. Sjećajmo ih se uvijek i iskazujmo veliko poštovanje. Oni su najbolji sinovi ove zemlje. Također, u svakoj prilici i na svakom mjestu, moramo iskazivati posebnu pažnju prema našim porodicama šehida, našim ratnim vojnim invalidima i našim demobilisanim borcima od sada, na nadalje. To je naša obaveza. Sve dok to budemo činili nećemo iznevjeriti emanet koji smo preuzeli, a to je da poštujemo one koji su se borili za ovu zemlju i da poštujemo naše šehide koji su dali svoje živote za našu domovinu. A obaveza nas preživjelih je da više radimo na našem jedinstvu i zajedništvu, kazao je u svom obraćanju potpredsjednik Salkić.
Ostali prilozi:
» MILORADE, SAV GRUNT NOSAŠ NA CIPELAMA!
B.net | 21. September 2018 15:42
» HUMANITARNA VEČER U AMBASADI BIH U OSLU
Fena | 21. September 2018 15:33
» DžAFEROVIĆ: SNAŽNA SDA JE SNAŽNA BIH
B.net | 19. September 2018 05:23
» AKADEMIK DR. CERIĆ: INZKO VIŠE VOLI SVOJ ZLATNI POLOŽAJ U SVILI I KADIFI, NEGO BOSANSKU DRŽAVU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. September 2018 03:51
Ostali prilozi istog autora:
» VEČER KUR’ANA U ADELAIDU
23. September 2018 02:59