Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Na Kovačima: Obilježavanje Dana šehida
OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE LEGENDARNOG KOMANDANTA ALIJE MILADINA
Autor: B.net
Objavljeno: 16. June 2018. 21:06:58


Povodom obilježavanja 26. godišnjice pogibije Alije Miladina, legendarnog komandanta borbene grupe Zelenih beretki Bosnae 3, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo položio je danas cvijeće na njegov mezar na Šehidskom mezarju Kovači.

Komandant prve protivoklopne jedinice u BiH poginuo je 1992. godine na Vracama, na dužnosti komandira pomenute jedinice Općinskog štaba Teritorijalne odbrane Stari Grad Sarajevo.

Posthumno je 1994. godine odlikovan najvišim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan”.

“Naša obaveza je da trajno čuvamo sjećanja na naše heroje kakav je bio i Alija Miladin. Hvala svima koji su danas došli i odali počast ovom velikom bosanskom gaziji“, rekao je u svom obraćanju ministar Fišo dodajući da sljedeće generacije trebaju nastaviti njegovanje tekovina herojske borbe Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a.Ministar Fišo i premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj nakon toga prisustvovali su obilježavanju Dana šehida, te su položili cvijeće i odali počast svim šehidima i poginulim borcima na Šehidskom mezarju Kovači.

Upriličen je i prigodan vjerski program te obraćanje predstavnika porodica šehida.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo povodom Dana šehida prisustvovao je i druženju sa porodicama šehida i poginulih boraca u Domu Armije.

Istakao je da moramo čuvati ono što su nam u amanet ostavili naši šehidi, kao i da je naša trajna obaveza sjećati ih se i brinuti o njihovim porodicama.

„Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo čini sve kako bi se popravio položaj ove populacije i smatramo da se u rješavanje statusnih pitanja porodica šehida, kao što su zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje, mora aktivnije uključiti cijela zajednica“, kazao je ministar Fišo.
Ostali prilozi:
» PACK: REGIONU ZAPADNOG BALKA­NA PRIJETI HAOS
Fena | 22. February 2019 14:27
» BOSANSKI JEZIK U BOSANSKOJ KUĆI U BIRMINGHAMU
B.net | 21. February 2019 13:11
Ostali prilozi istog autora: