Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JERLAGIĆ: ZAŠTO NEMA REAKCIJE KANDIDATA ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH U VEZI SA GUBITKOM IMOVINE BIH U HRVATSKOJ?
Autor: B.net
Objavljeno: 20. June 2018. 13:06:02


Podsjećam da je jedna od glavnih dužnosti i obaveza Predsjedništva Bosne i Hercegovine vanjska politika i međunarodni odnosi, te stoga čudi da se niti jedan od protukandidata koji su obznanili kandidaturu, kao i oni čija se kandidatura najavljuje, nisu usudili reagovati na gubitak i otimačinu državne imovine u Republici Hrvatskoj izglasavanjem jednostranog Zakona o upravljanju državnom imovinom u Republici Hrvatskoj.
Nameće se pitanje zbog čega nema reakcije i zbog čega šutnja, kada su im puna usta domoljublja i patriotizma?
Da li je jedan od mogućih razloga umiješanost političkog vrha svake od stranaka, koje su dale svoje kandidate za člana Predsjedništva BiH, u skandale prometovanja, gubitka i otimačine državne imovine Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, Republici Srbiji i Crnoj Gori?
Bez obzira što medijski i zakonski ambijent u Bosni i Hercegovini ne poznaje pojam debate, pozivam sve kandidate da zbog građana Bosne i Hercegovine otvorimo debatu o ovome strašnom problemu i mogućem gubitku imovine vrijedne više od 10 milijardi eura u Hrvatskoj, preko 8 milijardi eura u Srbiji (bez naknade za električnu energiju od 1992. – 2018. vrijednu preko 5 milijardi eura). Kao i to da otvorimo krupna pitanja tranzicijskog i međudržavnog kriminala oko prometovanja imovine Bosne i Hercegovine, bez obzira o kome se radilo.
Na kraju nije bitno da li je mačak/ka crn/a ili bijel/a, bitno je da lovi miševe, izjavio je Amer Jerlagić, predsjednik Sranke za BiH i kandidat za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka.Ostali prilozi:
» PACK: REGIONU ZAPADNOG BALKA­NA PRIJETI HAOS
Fena | 22. February 2019 14:27
» BOSANSKI JEZIK U BOSANSKOJ KUĆI U BIRMINGHAMU
B.net | 21. February 2019 13:11
Ostali prilozi istog autora: