Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DF: DODIKOV REŽIM NAPADA KOMŠIĆA ZBOG ISTINE KOJU GOVORI
Autor: B.net
Objavljeno: 22. June 2018. 13:06:33


Povodom okrestrirane harange Radio televizije Republike Srpske i Dodikovih zastupnika na predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, a zbog činjenice da je gospodin Željko Komšić skrenuo pažnju na pokušaj naroužavanja Dodikovog separatističkog režima od strane Ministarstva odbrane Republike Srbije, DF želi još jednom pozvati Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u zaštitu državnih interesa.

Nama u DF-u potpuno je jasno zašto su se Dodikovi poslušnici i njegova medijska Bastilja ostrvili na predsjednika Komšića koji jedini ukazuje na flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali nam nije jasno zbog čega u vezi s tim vlada potpuna šutnja od strane drugih probosanskih opcija ali i od strane Predsjedništva BiH.

Istina, nismo očekivali da Dragan Čović izrazi bilo kakvo protivljenje naoružavanju Dodikovog separatističkog režima, jer znamo da se Čović tome iskreno raduje, ali smo očekivali u najmanju ruku reakciju od Bakira Izetbegovića člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka. Kada Izetbegović potpuno legitimno kaže da će Federacija BiH jačati svoju namjensku industriju, tada Dodikovi jastrebovi promptno sazivaju vanredne sjednice državnog parlamenta, a kada Ministarstvo odbrane Republike Srbije naoružava Dodikov sepratistički režim, svi se pretvaraju kao da se ništa ne dešava, što je i više nego žalosno.

Smatramo da Republika Srbija nije odustala od svojih agresorskih ciljeva, te upravo zato vojno potpomaže Dodikov režim koji ne krije separatističke težnje.

Optužbu na račun predsjednika DF-a zbog toga što je nositelj priznanja "Zlatni ljiljan" primamo sa radošću. Predsjednik Komšić je to bio kad je ovoj državi bilo najteže, to je danas, to će i ostati, sviđalo se to nekome ili ne.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: