Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija ukazuje, Dodik širi govor mržnje po nalogu službenog Beograda, SPC i SANU
DODIK ZA GOVOR MRŽNJE MORA ODGOVARATI PRED ZAKONOM DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. July 2018. 20:07:04


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) izražava zabrinutost zbog pasivnog odnosa institucija države Bosne i Hercegovine, posebno Tužilaštva, koje u kontinuitetu prešućuju separatističke izjave i veliko-nacionalistički govor mržnje prema državi Bosni i Hercegovini, Bošnjacima – muslimanima, žrtvama genocida i islamskim vrijednostima od strane Milorada Dodika, predsjednika manjeg bosansko-hercegovačkog entiteta i lidera SNSD-a, kao i članova njegove stranke.

Svakodnevno veličanje zločinaca i zločina, imenovanja domovina, ulica, parkova, bulevara, te prijetnje novim genocidom i negiranje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koji je i pravno-sudski utvrđen i presuđen u procesima BiH protiv države Srbije (i CG) i srpskih ratnih zločinaca koji su osuđeni od strane suda Ujedinjenih naroda - Međunarodnog suda pravde i Tribunala u Den Haagu, Suda BiH i sudskih instanci u više država Europe, SAD... Konstantno smo sučeni sa negiranjem identiteta Bošnjaka i bosanskog jezika, te dobro osmišljeno i organizirano postrojavanje paravojnih i kriminalnih srpsko-četničkih-ruskih terorista, likvidacije, ponižavanje i prijetnje povratnicima - preživjelim žrtvama genocida, pljačka privatne imovine, napadi i skrnavljenje džamija i mezarja.

Na posljetku izrugivanje na srbijanskoj TV, u emisiji “ćirilica”, na učenje ezana koje je predsjednik manjeg entiteta Milorad Dodik rekao u Beogradu. U pomenutoj emisiji Dodik je u vašarskom obraćanju ezan nazvao “arlaukanje”, time javno vrijeđajući islamske svetinje, imame i muezine koji pozivaju na salat / molitvu, a još uz to da navodno “Srbima padaju cijene nekretnina zbog džamija koje se nalaze u blizini njihovih kuća”.

Ovakav govor mržnje je nedopustiv da dolazi od bilo kojeg bh. građanina, posebno od strane političara koji je u vrhu bh. vlasti. Zbog ovakvog ratnohuškaškog govora, i raspirivanja rasne i vjerske mržnje prema Bošnjacima – najbrojnijem konstutativnom narodu u BiH, predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik, mora snositi konsekvence koje su utvrđene zakonom Države BiH.

Bošnjaci dobro znaju i pamte, da je od strane srpsko-crnogorskog agresora 1992-1995., na dijelu bh. teritorije koja je pod okupacijom, srušeno preko 1000 islamskih objekata, među kojima oko 700 džamija. Nakon povratka Bošnjaka na svoju zemlju, u svoju domovinu BiH, na svom vakufu, sa svojim rukama i sredstvima obnovili su džamije koje je porušila srpska zločinačka vojska, policija i druge formacije koje su im bile podređene. Umjesto da se srpski establišment u Beogradu i Banja Luci iskaže žaljenje i konačno se ogradi od genocidnih, urbicidnih i kulturocidnih nedjela njihovih zločinačkih hordi zla, oni i danas, 23 godine nakon rata, opet prijete Bošnjacima logorima, rušenjima, paljenjima, silovanjima, ubijajanju, proganjaju, novim pljačkama, kako privatne imovinu tako i džamijama.

Milorad Dodik, sljedbenici genocidne politike, kao i njegovi mentori iz Beograda, moraju da znaju i da jednom shvate da je Bosna i Hercegovina domovina Bošnjaka, vjekovima tu žive, tu je njihova zemlja, kuće, džamije, tu su bili tu će i ostati! Onome kome to smeta ima pravo da kupi kartu u jednom pravcu i neka ide iz Bosne, ali dobro da vodi računa da za opancima ne iznese ni jedan trun bosanske zemlje!!!Kako Dodik, tako i Vučić, sa pozicija na kojima su izbarni, kao i njihova SPC na čelu sa patrijarhom, prije bilo kakvih podmetanja i vašarskih arlaukanja protiv islama, džamija, muslimana, Bošnjaka i Bosne, trebaju počistiti svoju avliju!
Za početak iz avlije Nane Fate Orlović, da uklone crkvu koju su sagradili na opljačkanoj zemlji!

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija poziva Tužilaštvo BiH da svjesno i savjesno vrši svoju dužnost, te da utvrđenim zakonom za govor mržnje i prijetnje novim genocidom, pokrenu istragu i krivično procesuiraju Milorada Dodika, ali i Rajka Vasića, kao i sve one koji u BiH govorom mržnje izazivaju međuvjersku i međunacionalnu mržnju.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija ukazuje da rasističke izjave Milorada Dodika u Beogradu jasno ukazuju da on govori šta službena Srbija traži od njega. Takvim postupcima Srbija jasno potvrđuje da i danas djeluje kao u vrijeme balkanskog kasapina Slobodana Miloševića. Kako ratnih ’90-tih godina tako i sada službeni Beograd preko svojih satelita u BiH, - nasljednika ratnog zločinca Karadžića & comp., nastavljaju agresiju, Bosni prijete separatizmom, kulturocidom, urbicidom, a Bošnjacima novim genocidom.

Bošnjački narod je itekako svjestan licemjerne i neprijateljske politike prema Bosni koju vodi aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ratni Šešeljev snajperista sa Jevrejskog groblja, kao i SPC i SANU, te da su pomenuti faktori iz Srbije Dodikovi ključni mentori preko kojeg prizivaju novi rat u BiH.

BANA ukazuje, za razliku od ratnog snajperiste Aleksandra Vučića, Dodik u biografiji ima kriminalni “ronhil” dosje ali mu upravo nedostaje baš taj ratni genocidni period 1992-95, zato se iz petnih žila želi nametnuti svekolikom nacionalističkom srpstvu, da je Srbin nad Srbima.

Podsjećamo, Aleksandar Vučić je tačno prije 23 godine, u vremenu srpske genocidne kampanje u Srebrenici u Skupštini Srbije prijetio “za jednog Srbina, ubit će 100 muslimana”; dok je Dodik kao “prozapadni lider u usponu” glasno govorio i svjedočio da “zna dobro šta se dogodilo u Srebrenici, da su Srbi počinili genocid nad Bošnjacima”, te da se ratni zločinac Ratko Mladić mora predati i da odgovara za zločin genocida nad nedužnim civilima. Ako je cijeniti po raznim socijalnim mrežama, veliko-srpski nacionalisti to mu neće oprostiti. To što se sada nacionalističkom retorikom mržnje Dodik pokušava oprati od nekadašnjih izjava, ustvari očito je da nazire svoj kraj koji mu prijeti od srpskih velikonacionalista. Jer, historijski je dobro poznato da skoro ni jedan od srpskih “vladara” sa vlasti nije sišao što mu veliko-srpski nacionalisti nisu “pomogli”, zatvaranjem iza rešetaka ili metkom u potiljak.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija poziva i proziva međunarodnu institucije Ured visokog predstavnika – OHR i visokog predstavnika u BiH Valentin Inzka, da konačno iskoriste “Bonske ovlasti” i sankcioniraju sve one koji plasiraju govor mržnje, prijete novim genocidom i pozivaju na separatizam i podjelu države BiH. Prestanite se ponašati kao holandski bataljon u Srebrenici u vremu srpske genocidne kampanje nad Bošnjacima. Gospodo, šta još treba da se dogodi državi BiH i peživjelim žrtvama genocida da bi vi reagirali i konačno počeli raditi posao za koji ste debelo plaćeni?!

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija također poziva Centralnu izbornu komisiju BiH (CIKBiH) da je po službenoj dužnosti obavezna da provede postupak i sankcioniše Milorada Dodika koji koristi jezik mržnje prema Bošnjacima, državi BiH i islamskim svetinjama, te kao takav mrzitelj države BiH ne može biti na izbornim listama, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.Ostali prilozi:
» ŠETNJA OD PLAVA KROZ VOJNO SELO, HAKANJE, BUDOVICE I ZAVRŠ
Ibrahim Husejnović | 17. April 2019 20:31
» NIKOM NEĆEMO DOZVOLITI DA MUTI BISTRE VODE BOSANSKE
Eset Muračević | 17. April 2019 16:03
» U BEČU OSNOVAN SAVEZ UDRUŽENJA "CONSILIUM BOSNIACUM" AUSTRIJE
Ramzija Kanurić-Oraščanin | 16. April 2019 20:43
» KULTURA SJEĆANJA KOD BOŠNJAKA
B.net | 09. April 2019 14:10
» BOŠNJAČKI MALIŠANI BOSNI S LJUBAVLJU
B.net | 04. March 2019 21:18
» SITI SVEGA ŠTO DRŽAVA NUDU, ODLAZE
Selvija Ferizović | 25. February 2019 19:48
» SDP-SDA KOALICIJA SKRNAVI STARA MEZARJA
Asmir Bihorac | 22. February 2019 17:57
Ostali prilozi istog autora:
» SVEMU SU KRIVI POKVARENI KALENDARI
17. February 2019 15:03