Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ŠEPIĆ: DODIK I ONI KOJI NEGIRAJU GENOCID U SREBRENICI SU BESKRUPULOZNI MORALNI KEPECI
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 14. August 2018. 21:08:46


Nezavisni blok smatra sramotnim današnji postupak u Narodnoj skupštini RS-a stranaka sa sjedištem u RS-u u entitetskom parlamentu kojim negiraju genocid u Srebrenici. Izjave i pokušaji Milorada Dodika da ponovo kopa po ranama žrtava genocida su anticivilizacijske i nisu kompatibilne sa demokratskim uređenjem i standardima modernih društava. Posljednja faza genocida je njegovo negiranje, ali ni Dodikove laži i skretanje pažnje, niti sramotan i neljudski odnos poslanika u NSRS-a ne mogu sakriti planetarnu istinu o Srebrenici.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH, je izjavio: ''Pozivamo sve relevantne međunarodne organizacije u kojima je Bosna i Hercegovina članica da zaštite prava žrtava genocida i odbace ove očajne pokušaje političara u panici od gubitka vlasti. Milorad Dodik, beskrupulozni moralni kepec i njegov režim suočeni su sa traženjem istine o slučaju pokojnog Davida Dragičevića, pa zato skreće pažnju na druge teme. Ali mu to neće proći, jer u slučaju Dragičević Dodik ne može nacionalno izmanipulisati javnost u RS-u, jer i srpski narod želi pravnu državu i budućnost umjesto straha, policijskog entiteta i vraćanja u prošlost.''


Džaba trud poslanika RS-a kad je genocid u Srebrenici pravno i historijski potvrđena činjenica koja se ne može gurnuti pod tepih nikakvim sramnim odlukama Narodne skupštine RS, napisao je i ilsutracijom potvrdio Šukrija Meholjić.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: