Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Morbidna izjava nakon srpskog terorističkog pucanja na Ferhadiju džamiju
ANTIDRŽAVNA I ANTIBOŠNJAČKA IZJAVA SADIKA AHMETOVIĆA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 24. August 2018. 15:08:51

Znam ja da vi dobro znate, da je pucanje po Ferhat-pašinoj džamiji u Banja Luci teroristički čin, skuhan u kuhinji velikosrpske politike, ali vas pohlepa za vlašću tjera da lažete, petljate, okrivljujete, odnosno obmanjujete Bošnjake i time ih svojom rukom gurate u ralje novog genocida. Optuživati Bakira Izetbegovića da vodi ovu državu u rat, da koristi retoriku koja nas je dovela u rat, smatramo direktnim svrstavanjem na stranu velikosrpske politike, i negiranjem agresije i genocida, i to baš od vas koji ste preživjeli genocid. Ne znam da li vam vaša ograničenost praćena pohlepom za vlasti i privilegijama koju vlast sa sobom donosi, dozvoljava da sagledate težinu i opasnost izjave koju ste dali. Očigledno ne.


ELMEDINA MUFTIĆ: Poznata nam je vaša sklonost ka davanju glupih izjava, i sve do danas nisu nas nešto doticale, ali ova izjava prelazi granice gluposti i ulazi u sferu perfidnosti i stoga me tjera da vam odgovorim u stilu kako i zaslužujete, posebno što znamo da ste u više saziva Vlade bili nosilac ministarske pozicije i to ispred SDA.
Povodom terorističkog napada na Ferhat-pašinu džamiju u Banja Luci, zastupnik u PS BiH Sadik Ahmetović, je dao izjavu koja po svojoj težini, zlonamjernosti, antidržavnosti, izjednačavanju žrtava agresije i genocida sa agresorima i izvršiocima genocida, ništa ne zaostaje za izjavama Rajka Vasića, Milorada Dodika i inih genocidnih okota, koji decenijama pokušavaju da lažima, obmanama, interpretacijom laži, promijene karakter rata u BiH, da od agresije naprave građanski rat, da izjednače sve strane, odnosno da žrtva bude kriva, jer se branila i uspjela odbraniti, jer je preživjela.
Naime, Sadik Ahmetović je izjavio slijedeće:
"Pozivam Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića da se što prije urazume, “spuste loptu“ i da u svrhu predizborne kampanje ne koriste retoriku koja nas je dovela do rata. Počelo se pucati, šta je sljedeće, ako nastave ovako mogu nas umjesto do izbora sve dovesti do rata“.
Pitam se kakve veze ima predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ili pak bilo ko od Bošnjaka što je vezano za teroristički čin pucanja na Ferhadiju džamiju.
Poslije ovako morbidne, antidržavne, antibošnjačke i velikosrpske izjave, poručujemo Sadiku Ahmetoviću iz Nezavisnog bloka:
Vašu izjavu smatramo uvrjedljivom za sve patriote ove zemlja, a posebno je smatram uvrjedljivom i ponižavajućom za žrtve genocida, i one koji su uspjeli da prežive genocid i agresiju, kao što je smatram i velikosrpskom i antidržavnom izjavom, i izjavom koja ima za cilj da se krivo interpretira istina o agresiji i genocidu, da se izjedanači žrtva i agresori, i da se u ovom teškom vremenu, možda i najtežem u postdeytonskoj BiH, izjednače andtibosanske i probosanske strane. U ovom slučaju da se izjednače oni Bošnjaci koji obilježavaju Kurban bajram, sa onim fašistima iz srpskog naroda koji ni svaki bajram započinju genocidni krvavi pir.
Poznata nam je vaša sklonost ka davanju glupih izjava, i sve do danas nisu nas nešto doticale, ali ova izjava prelazi granice gluposti i ulazi u sferu perfidnosti i stoga me tjera da vam odgovorim u stilu kako i zaslužujete, posebno što znamo da ste u više saziva Vlade bili nosilac ministarske pozicije i to ispred SDA.
Ne znam čime je Bakir Izetbegović kriv što je genocidni duh živ u genima srpskog naroda, kao što mi nije jasno kako Bakir Izetbegović može „spustiti loptu“ u Sarajevu, kad se genocidna i kulturocidna utakmica rušenja Bosne, vrijeđanja Bošnjaka, secesionističkih nakana igra u Banja Luci. Znam ja da vi dobro znate, da je pucanje po Ferhat-pašinoj džamiji u Banja Luci teroristički čin, skuhan u kuhinji velikosrpske politike, ali vas pohlepa za vlašću tjera da lažete, petljate, okrivljujete, odnosno obmanjujete Bošnjake i time ih svojom rukom gurate u ralje novog genocida. Optuživati Bakira Izetbegovića da vodi ovu državu u rat, da koristi retoriku koja nas je dovela u rat, smatramo direktnim svrstavanjem na stranu velikosrpske politike, i negiranjem agresije i genocida, i to baš od vas koji ste preživjeli genocid. Ne znam da li vam vaša ograničenost praćena pohlepom za vlasti i privilegijama koju vlast sa sobom donosi, dozvoljava da sagledate težinu i opasnost izjave koju ste dali. Očigledno ne.
Podsjećamo vas opet, do jučer ste bili dio politike koju provodi Bakir Izetbegović, i koja vam je na kraju krajeva omogućila da bez nekih velikih ljudskih i moralnih i stručnih kvaliteta godinama živite ugodno na račun i za račun ove države, koju danas zajedno sa nasljedenicima ratnih zlikovaca Karadžića & comp., Dodikom i ostalom bratijom želite da srušite.
Treba li vas napomenuti, da se u Sarajevu ni za vrijeme velikosrpske i crnogorske agresije nije pucalo po crkvama, nego su svi vjerski objekti sačuvani, na šta smo svi ponosni. Bošnjaci su čestit narod, koji ni u najtežim i najokrutnijim vremenima po naš opstanak, nije pričao ratnohuškačke priče, ni pozivao na osvetu, nego je branio i na kraju odbranio multietničnost i multikulturalnost države bosanske. Tako je i danas.
Način na koji vodite predizbornu kampanju Nezavisnog bloka, g. Sadikoviću, ukazuje da ste bezidejna osoba, koja na blasfemičnim izjavama želi da zadobije povjerenje birača, a u suštini svakom svojoj izjavom pokazujete da se za vas ne samo da ne treba glasati, nego da je za vas opasno i antidržavno glasati. Izbori se dobijaju na programima, a ne na izjavama koje nanose direktnu štetu državi za čiji opstanak je toliko ljudi dalo svoje živote.
I na kraju, umjesto da se okrenete istinskim dušmanima ove države i naroda, vi svoje strijele odapinjete na Bošnjake, što govori da vi Dodika i ostale ne smatrate problemom niti opasnošću po BiH i Bošnjake, nego da su vama problem Bakir, SDA i Bošnjaci.Ostali prilozi:
» KOSTAJNIČKA NOĆ UŽASA
Ferhat Korajac | 15. February 2019 17:23
» PSIHIČKI GENOCID
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. February 2019 15:48
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
Mr. Milan Jovičić | 13. February 2019 14:00
» KAD GA MILJENKO JERGOVIĆ UPRSKA
Šemso Agović | 11. February 2019 19:51
» SRPSKI I SVJETSKI REVIZIONISTIČKI HOHŠTAPLERI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. February 2019 19:12
» RAZNORAZNE VIBRACIJE SA SVRHOM DOBIJANJA INFORMACIJE
Ajša Čišija | 11. February 2019 17:44
» RAZMISLI, ČOVJEČE!
Mehmed Meša Delić | 11. February 2019 17:02
» NAZIV ENTITETA REPUBLIKA SRPSKA JE NEODRŽIV
Prof. dr. Jusuf Mulić | 10. February 2019 15:26
» BOŠNJAČKA BORBA ZA IME, DOMOVINU I DOSTOJANSTVO
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 10. February 2019 00:36
» INZKO, ODLAZI SA POZICIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA U BIH!
Džebrail Bajramović | 09. February 2019 20:25
» OD RAIFA DO VIZNIH BARIJERA: OD BOSNE S LJUBAVLJU KOSOVARIMA
Dr. Muljaim Kaćka | 08. February 2019 18:58
» TRADICIJE, JEZIK I UMJETNOST
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 06. February 2019 21:42
» MAKEDONIJA U NATO: ZORAN ZAEV JE PARADIGMA VELIKOG DRŽAVNIKA
Dženis Šaćirović | 06. February 2019 17:30
» SELMA, NE NAGINJI SE KROZ PENDŽER!
Mr. Milan Jovičić | 06. February 2019 17:14
» CRNA GORA U PARADOKSU RAZUMNOG KRIMINALIZOVANJA SVIJESTI
Hazbija Kalač | 05. February 2019 17:14
» PRINCIPI LJUDSKOG BRATSTVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. February 2019 20:25
» RUSIFIKACIJA UKRAJINE KULTURNI I IDENTITETSKI GENOCID
Božidar Proročić | 04. February 2019 16:55
» BANKARSKI FENOMEN
Hazbija Kalač | 01. February 2019 02:36
» POSLIJE BOJA KOPLJEM U TRNJE
Ajša Čišija | 31. January 2019 20:54
Ostali prilozi istog autora:
» TROVANJE UMA
23. October 2018 18:03
» MLADI, MI I BOSNA
09. October 2018 15:34
» POLITIČKA MAFIJA
06. September 2018 17:01
» NE HALALIM TI, BOŠNJAČE!!!
01. July 2018 15:35